Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7

Thread: 1/24 losi


  1. #1

    Join Date
    May 2003
    Location
    College Station, TX
    Posts
    173
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    1/24 losi

    Got a li-po for a 1/24 losi sct. The truck runs fine on nimh but won't work at all on li-po. Voltage on li-po is 8.4. Servo works but the motor won't. Anybody know what might be wrong?

  2. #2
    phmaximus's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Adelaide, AUSTRALIA
    Posts
    6,224
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 1/24 losi

    Is should work... Did on mine..... Something's not right. What ESC and motor? Did u reset the ESC? Or mess with the trim knobs?
    LOSI: 5IVE-T, 8IGHT-E, MICRO SCT
    Tamiya: TL01MT, TL01B, TA01RA, Clodbuster
    Traxxas: Slash 2wd, Axial: SCX10 Honcho
    Hobao: Hyper 10e, River Hobby X-Ranger

  3. #3

    Join Date
    May 2003
    Location
    College Station, TX
    Posts
    173
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 1/24 losi

    Figured it out. Losi sent a replacement esc.

  4. #4
    BKoz559's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Madera, CA
    Posts
    1,228
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 1/24 losi

    So, the stock electronics can handle LiPo voltage? Are the 1/36 cars the same way?
    Part-time RC Mechanic
    RDD Raceway Hobby Shop / Madera, CA
    Slot Cars - RC - Models - Toys

    EXO Terra | SC10 4x4 | DESC210R | SCX10 Rubicon | SCX10 Honcho | Savage Flux HP | RC10 Graphite | RC10GT2 | Sakura S Zero | Vaterra Kemora | Losi Micro T | ECX Torment | Blade 500 3D | Blade MCPx | Blade QX2 350 (coming soon) | Flyzone Cessna Corvalis | HeliMax 1SQ Vcam | Estes Proto X

  5. #5
    phmaximus's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Adelaide, AUSTRALIA
    Posts
    6,224
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 1/24 losi

    As for 1/36. I can only assume. might be worth checking the losi web site

    be carefull, when running my SCT on a lipo the motor got so hot the pinion melted off. easy wix with metal gears... But I highly recomend the brushless kits. im running on now.
    LOSI: 5IVE-T, 8IGHT-E, MICRO SCT
    Tamiya: TL01MT, TL01B, TA01RA, Clodbuster
    Traxxas: Slash 2wd, Axial: SCX10 Honcho
    Hobao: Hyper 10e, River Hobby X-Ranger

  6. #6
    Dialed_In's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Mountainous, WV
    Posts
    453
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 1/24 losi

    If you bought one of the new brushless 1/24th models there have been many reports that some have problems running 2s lipo with their ESC/receiver. Some have had luck running the pack down a little before running it in the car but it's best to contact Horizon or Losi to get a replacement.

  7. #7

    Join Date
    May 2003
    Location
    College Station, TX
    Posts
    173
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 1/24 losi

    It is the brushless. The esc was not allowing the li-po to work due to the voltage of the pack. The esc was detecting a 3s and I only had a 2s installed. If I ran the surface charge off the pack it worked fine. Horizon sent me a new esc but I haven't used it yet.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 08:43 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.