1/16th, 1/18th, Mini & Micro RC Cars Discuss 1/16, 1/18, Minis, Micros & any RC Cars smaller than 1/10th scale in this forum

Losi mini desert truck help - Not responsive

Reply

Old 12-28-2016, 09:35 PM
  #1  
MKELLEY9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Losi mini desert truck help - Not responsive

Hello all,

Merry Christmas, hoping to play around with my Losi 1/18th desert truck i recently got off ebay. got a good deal on it, I think. Rewired the parts and added bullet connectors and got new battery. When i turn the car on and the receiver. I can tell its getting a signal as the car will intermittently jolt backwards and forwards. But nothing beyond a few seconds. The batteries are charged and everything seems to be connected properly. Any ideas? Would an old or faulty crystal be causing this? Or perhaps the ESC is toast? All things are stock as far as i can tell.

Thanks in advance and hoping you all have a great holiday!
MKELLEY9 is offline  
Reply With Quote
Old 12-29-2016, 10:59 PM
  #2  
collector1231
Moderator
My Feedback: (1)
 
collector1231's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: A place in a place.
Posts: 4,176
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Crystals do not normally go bad (especially on such new vehicles) too often. I know from experience though, that those Losi mini electrics can be quite prone to problems if not treated well. Also, double-check the polarity on your soldering.
collector1231 is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2016, 06:18 PM
  #3  
MKELLEY9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Thanks so much for the quick response! Could it be a bad ESC? If its getting a signal seems like it should be ok?
MKELLEY9 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy