3D Flying! Our 3D flying forum is the ultimate resource for 3D flyers. Also discuss the latest in "4D" flying!

U-Can-Do 3d 46?

Reply
Old 09-01-2007, 01:31 AM
  #6076
Barry Cazier
 
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho Falls, ID
Posts: 3,931
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Bladejunkie...

The Saito 65 won't be anywhere near enough engine. The 82 is very good...but just barely. Many are going with a Saito 100 for example. The UCD needs a good engine to make it come alive...

Thanks
Barry
Barry Cazier is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2007, 03:57 AM
  #6077
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

I still have a bad radio glitch, hit issue that I can't seem to cure. I re-routed my antenna inside an antenna tube to see if that helps. For whatever reason I can't duplicate the issue on the ground, only once the plane is in the air...and my shorts are wet from wondering if I'll get her down in one piece again! Very frustrating...[:@]
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2007, 05:51 AM
  #6078
Barry Cazier
 
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho Falls, ID
Posts: 3,931
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Try running your antenna along the the underside of the left wing. Just tape it temporarily to the underside. See if that helps. I've heard of one or two that had glitch problems that this cured.

Good luck.

Thanks
Barry
Barry Cazier is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2007, 10:00 AM
  #6079
rtn9105
 
Join Date: Aug 2002
Location: Hutchinson, MN
Posts: 865
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Bladejunkie
My first DO had a Saito 65 on it and was one of the nicest flying planes I've ever flown. It tumbled very well, did real nice flat spins but not really enough power to do a rising flat spin, it would hover but didn't have much of a pull out. It didn't have the unlimited vertical that my second DO has with the 100 but I enjoyed flying it with the 65 as much or maybe even more than with the 100. With the 100 this plane is just crazy but it's still very fun with the smaller engines.
rtn9105 is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2007, 12:22 PM
  #6080
Bladejunkie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Central California, CA
Posts: 237
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Thanks guys for the replys I think I'll go with the 65. I'm just kinda experimenting with the 3D stuff anyway so if it does'nt workout I'll try the 82.
Again thanks for your help.

Jim
Club Saito #509
Bladejunkie is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2007, 04:16 PM
  #6081
Bladejunkie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Central California, CA
Posts: 237
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Oh yeah I almost forgot rtn9105 what prop did you use with the 65?I've got a couple of APC 13x4w and 14x4w as well as some 13x8, 12x6 and 12x8 props laying around.

Thanks Jim
Club Saito # 509
Bladejunkie is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2007, 06:05 PM
  #6082
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

That is one of my next steps Barry. I just hope I can get the issue solved before I put the plane in trying to test another "cure".
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2007, 08:50 AM
  #6083
Flyer95
 
Join Date: Sep 2004
Location: STOCKHOLM Akersberga, SWEDEN
Posts: 1,116
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?


Quote:
ORIGINAL: AKFireMedic

I still have a bad radio glitch, hit issue that I can't seem to cure. I re-routed my antenna inside an antenna tube to see if that helps. For whatever reason I can't duplicate the issue on the ground, only once the plane is in the air...and my shorts are wet from wondering if I'll get her down in one piece again! Very frustrating...[:@]
The glitch can be caused by loose and vibrating metall parts. The glow fourstroke engines in it self can not cause radio interference but if you are by accident using a onboard glow driver and the contact is bad or loose it will cause radio noise.
If this is not the case then most probably the glitching servo is bad, try another one.
Flyer95 is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2007, 08:52 AM
  #6084
rtn9105
 
Join Date: Aug 2002
Location: Hutchinson, MN
Posts: 865
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

I know I tried an APC 12.25x3.75W, 12x4W, 13x4W on the 65. If I remember right the 13x4W is what I ended up running.
rtn9105 is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2007, 12:50 PM
  #6085
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?


Quote:
ORIGINAL: Flyer95
The glitch can be caused by loose and vibrating metall parts. The glow fourstroke engines in it self can not cause radio interference but if you are by accident using a onboard glow driver and the contact is bad or loose it will cause radio noise.
If this is not the case then most probably the glitching servo is bad, try another one.
Thanks for the suggestions. I have no metal to metal parts on the plane that I know of except internal engine parts and servo gears in the rudder servo. No on board glow ( I still haven't figured out why so many people run this on Saitos, they run great without it) The glitch isn't in one particular servo but rather any one or combination of servos seemingly fairly random.??
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-02-2007, 10:50 PM
  #6086
raideron
 
raideron's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Fort Mohave, AZ
Posts: 1,693
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

AKFireMedic,

On "Do" #1 Hi tec radio gear running a YS-63 and then S-100 I had no
glitch problems.... On "Do" #2, S-82 Same radio gear in the same location, and
the ant. wire ran out the bottom of the fuse to the tail as before I also tried taping
the wire to the top of the fuse.. I have had a glitch problem from the onset...
I have check all even went so far as replacing reciever, servos and wires with
no change.. I did have sull. tail wires, but that was modified and finally removed
and I still had an intermitent glitch.. I was going to try the glitch buster<??> but
I ended up just taping my ant. wire to the bottom of my left wing with scotch tape
which I still do, no more glitch problems
raideron is offline  
Reply With Quote
Old 09-03-2007, 01:20 AM
  #6087
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Well, good news and bad. The good news is that I got a couple of tanks out of the Do today with no glitches! She flies great! Now that bad news, It was at a totally different flying field than I normally fly at that is about an hour drive away from my house.[:@] So, blessing and curse I guess. There aparently isn't anything wrong with the plane at all. But, I may have to go to Spektrum to continue to fly glitch free at my local field. Thanks ron for the help, I may try that at my local field to see if it helps.
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-04-2007, 05:00 PM
  #6088
airstik2003
 
Join Date: Oct 2004
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 582
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

put a magnum 120 on my 60 UCD last week
now it will pull out of a hover!!
so the 3rd flight after 7 months i had a little fun

30 off the deck i started hovering then i got lower and lower
the lowest i went was 15 off the deck

maybe next week i'll go lower
airstik2003 is offline  
Reply With Quote
Old 09-07-2007, 08:04 PM
  #6089
davepa
 
Join Date: Jul 2007
Location: , CT
Posts: 15
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

hi everyone.i was wondering if anyone was using the servos that come with the dx 7 on their ucd 46 and if so how do they work and did you use them for all 6 servos or did you use 2 of something else to go with the 4 from the dx 7? thanks for any input
davepa is offline  
Reply With Quote
Old 09-07-2007, 11:39 PM
  #6090
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

I have no personaly experiance with the Spektrum servos but I believe they are basically JR537s in a different case. They would probably be fine on the ailerons and maybe even the elevators but you would probably want a bit more on the rudder. Also, you will want to run them at 6v.
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-17-2007, 06:24 PM
  #6091
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

OK, got some good fall flying in yesterday with the UCD. The radio hit issue I was having is some kind of RF noise at the field I was flying at. Yesterday I was able to get the CG dialed in a bit better and the plane flys pretty well. I found that it does an INCREDIBLE inverted elevator and snaps into a hover pretty well too. I haven't been able to get it to lock into a solid hover without lot of flying but I still need to laterally balance it and tune the setup just a bit more. I also need to work on the KE. This plane just doesn't want to KE without a lot of flying either and I know it isn't known for it's clean KE flight anyway. So, here are a few pics of a fine AK day!









AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-17-2007, 06:50 PM
  #6092
gjeffers
 
gjeffers's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Round Mountain , NV
Posts: 2,306
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

always great to have a day like that. i just moved to Nevada and had a hard time finding a good place to fly but i finally came up with one on advice of an oldtimer that has lived here awhile.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Wu59443.jpg
Views:	5
Size:	69.3 KB
ID:	764911   Click image for larger version

Name:	Lj22990.jpg
Views:	5
Size:	131.2 KB
ID:	764912   Click image for larger version

Name:	Jh15924.jpg
Views:	3
Size:	71.4 KB
ID:	764913   Click image for larger version

Name:	Lj21900.jpg
Views:	4
Size:	68.3 KB
ID:	764914  
gjeffers is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 03:21 AM
  #6093
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

That looks great Gary. Not much to hit in a dry lake bed and everywhere I have been in Nevada there were plenty of them to go around. There is a problem with your slow and low UCD pic though......the plane is right side up?!? What gives??
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 07:19 AM
  #6094
gjeffers
 
gjeffers's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Round Mountain , NV
Posts: 2,306
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Quote:
ORIGINAL: AKFireMedic

That looks great Gary. Not much to hit in a dry lake bed and everywhere I have been in Nevada there were plenty of them to go around. There is a problem with your slow and low UCD pic though......the plane is right side up?!? What gives??
that is my son flying and me taking pics, here is me flying and him taking pics

notice how hard that ground looks too![X(]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Yw68279.jpg
Views:	8
Size:	63.0 KB
ID:	765397   Click image for larger version

Name:	Hc94388.jpg
Views:	5
Size:	57.9 KB
ID:	765398  
gjeffers is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 09:51 AM
  #6095
Barry Cazier
 
Join Date: Oct 2003
Location: Idaho Falls, ID
Posts: 3,931
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Gary...

That's looks great! I can see you are having a good time. Does the elevation effect you much? Do you like Nevada now that you've been there a while? Looking good as always.

Me, I'm grounded for a while. Maybe this weekend if everything comes together.

Thanks
Barry
Barry Cazier is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 09:58 AM
  #6096
gjeffers
 
gjeffers's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Round Mountain , NV
Posts: 2,306
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Hi Barry, good to hear from ya, yes i am doing ok here and really like my new job.

the altitude change from 1600 to 5600 did make some changes but not real bad, they are most noticible when im flying my bi-plane in the form of wanting to drop earlier while landing,and i notice when hovering that the hang power is a little less but as you know all my planes are overpowered and i guess that was a good thing, but all in all flying here is just as much fun as in Trona.

hopefully you will get to fly this weekend, good luck and nice to see your still out there.....now where is that Rob and Ron
gjeffers is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 11:13 AM
  #6097
rclement
 
rclement's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Auburn, WA
Posts: 2,690
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

I'm still here.....[8D] I haven't flown in a while. My wife and I took a vacation and then I went bowhunting for deer. Yep, I got one!! [X(]
My Do isn't ready to fly at the moment. I need to put the engine back on and get it going again.
rclement is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 11:51 AM
  #6098
gjeffers
 
gjeffers's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Round Mountain , NV
Posts: 2,306
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

you got one[X(] man thats great, me and Patty are getting ready to take 14 days and go to Yuma and visit our sister and brother before we go ride the steam train from Williams Az to the Grand canyon so i wont be flying for a while either, already ready to freeze here so ill find out how it is to live in a cold zone kinda like barry[&o]
gjeffers is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 01:17 PM
  #6099
rclement
 
rclement's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Auburn, WA
Posts: 2,690
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

Wow Gary! Sounds like you're going to have a good vacation. Doless though........ Hmmmm, that doesn't sound like a vacation without a Do. Should be fun though. And you say you're going to live in a cold zone like Barry? I don't know if I could handle that. Yikes! [X(]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Xv63652.jpg
Views:	3
Size:	32.1 KB
ID:	765546   Click image for larger version

Name:	Lj22393.jpg
Views:	4
Size:	46.7 KB
ID:	765547  
rclement is offline  
Reply With Quote
Old 09-18-2007, 01:41 PM
  #6100
AKFireMedic
 
AKFireMedic's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Anchorage, AK
Posts: 808
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: U-Can-Do 3d 46?

We just had our first freeze here the night after those pictures were taken. I too am going hunting and won't be able to fly untill the middle of October. I just hope the weather holds out a bit so that I can fly a couple more times before it gets really cold.
BTW, that second set of pics looks much more like what I was expecting from the first set.
AKFireMedic is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 03:00 PM.