Airtronics Support Forum Ask any questions you may have about Airtronics radios and product here and get answers direct from the Airtronics Team.

RDS8000 Programing to turn on LED lights

Reply
Old 02-20-2011, 08:58 PM
  #1
TLloyd
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Yorba Linda, CA
Posts: 22
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RDS8000 Programing to turn on LED lights

I have the Airtronics RDS8000 Transmitter and I've been trying to fugure out how to set the programming to turn on/off my LED lights on the airplane. I'm using all channels except the Retract Landing Gear and AUX channels, so they're free to use. Tim
TLloyd is offline  
Reply With Quote
Old 02-21-2011, 07:15 AM
  #2
MikeRuth
 
MikeRuth's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tarzana, CA
Posts: 410
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: RDS8000 Programing to turn on LED lights


Quote:
ORIGINAL: TLloyd

I have the Airtronics RDS8000 Transmitter and I've been trying to fugure out how to set the programming to turn on/off my LED lights on the airplane. I'm using all channels except the Retract Landing Gear and AUX channels, so they're free to use. Tim
This should do the job for you and very inexpensive.

http://www.dimensionengineering.com/PicoSwitch.htm

Mike R
MikeRuth is offline  
Reply With Quote
Old 02-21-2011, 09:43 AM
  #3
TLloyd
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Location: Yorba Linda, CA
Posts: 22
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: RDS8000 Programing to turn on LED lights

That looks like it would work but isn't there a way to have a channel send the signal to the lights be ON or OFF, or OPEN or CLOSED?
TLloyd is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2011, 06:45 AM
  #4
MikeRuth
 
MikeRuth's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tarzana, CA
Posts: 410
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: RDS8000 Programing to turn on LED lights


Quote:
ORIGINAL: TLloyd

That looks like it would work but isn't there a way to have a channel send the signal to the lights be ON or OFF, or OPEN or CLOSED?
Yes, as you said you have the gear and flaps channell unused.You would plug in the PicoSwitch to the gear channell and by flipping the gear switch turn the lights on or off.
MikeRuth is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:27 PM.