Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 6 of 6

Thread: Failsafe


  1. #1

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Karmiel, , ISRAEL
    Posts
    428
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Failsafe

    Is it possible to set the failsafe on RDS8000 so it will cut the engine ?

  2. #2

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Fountain Valley, CA
    Posts
    376
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Failsafe

    RDS8000 has failsafe on channels 1-4 so yes, you can program the failsafe to cut the engine.
    You can download the manual from the "Useful Links" on this page
    http://www.hobbypeople.net/index.php...1-rx-only.html
    Mike Greenshields - Product Manager
    Airtronics - Global Hobby Distributors

  3. #3

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Karmiel, , ISRAEL
    Posts
    428
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Failsafe

    according to the manul you can set the throttle stick at any position for failsafe. but even if i will set it on idle it won't cut the engine

    did i miss something?

  4. #4
    MikeRuth's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tarzana, CA
    Posts
    409
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Failsafe


    ORIGINAL: selnekav

    according to the manul you can set the throttle stick at any position for failsafe. but even if i will set it on idle it won't cut the engine

    did i miss something?
    Your saying cut as in stop the motor from running I assume.
    When setting the failsafe u will need to have the throtle in that position.

    So try pressing the thrttle cut switch then set it.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    , WA
    Posts
    52
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Failsafe

    Or pull the throttle trim all the way down to ensure the carb is closed completely, then set the Failsafe position.

    -Todd

  6. #6

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Karmiel, , ISRAEL
    Posts
    428
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Failsafe

    Thanks


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 02:09 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.