Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 10 of 10

  1. #1

    Join Date
    Sep 2002
    Location
    , MI
    Posts
    683
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    SD-10G making a buzzing noise

    While flying yesterday I held my Tx up just above eye level to use as temporary sun shade so I could keep a good visual on my plane while it flew in the sun's general direction. When I did this I noticed my 10G was making an electronic buzzing noise.

    Never noticed this before and checked with a buddy that was flying at the time, also using a 10G, to see if his made this noise too. Which it didn't.

    It's not a very loud noise and need to get the Tx within a foot or so of the ear to hear it. Is only detectable from the front and seems to be originating in the lower left corner, right at the "display button". Only makes the noise when the Tx is on and doesn't do it when just the display screen is on.

    Thought I'd make a post here before exploring a little deeper or calling support. Hoping to see if anybody else has experienced this or maybe get some input from Mike / Mark.

    Still works as good as ever though.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Aurora, OH
    Posts
    246
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: SD-10G making a buzzing noise

    Buzzing noise?? From the Tx?? I'd be careful. I've never seen/heard anything like that. There's no powered moving parts...so it's not like something could be loose or vibrating. It's got to be a component getting ready to go south. If it's doing it consistently I'd get it in for service. Something's clearly amiss...


    Mark Atwood
    Team Airtronics | Castle Creation | F3A Unlimited | YS Parts and Service

  3. #3

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Clovis, NM
    Posts
    137
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: SD-10G making a buzzing noise

    I have the radio also. I'd be interested in what you find out.

    Thanks,

    Jamesf

  4. #4

    Join Date
    Sep 2002
    Location
    , MI
    Posts
    683
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: SD-10G making a buzzing noise


    ORIGINAL: ArchNemesis

    Buzzing noise?? From the Tx??* I'd be careful. I've never seen/heard anything like that.*** There's no powered moving parts...so it's not like something could be loose or vibrating.* It's got to be a component getting ready to go south.*** If it's doing it consistently I'd get it in for service.* Something's clearly amiss...
    Thanks for the reply. Just the source I was looking for... The guy that sold me on the radio at Toledo a couple years ago.

  5. #5
    MikeRuth's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Tarzana, CA
    Posts
    409
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: SD-10G making a buzzing noise

    Any resolution on this issue? What was it?

  6. #6

    Join Date
    Sep 2002
    Location
    , MI
    Posts
    683
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: SD-10G making a buzzing noise

    Haven't sent it in yet.

  7. #7

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Park, MD
    Posts
    666
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: SD-10G making a buzzing noise

    A certain buzzing is normal. It's high frequency electronics. If you have very good ears and you get close to the RDS8000 or SD-10G, you will here the electrons working for you.

  8. #8

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Hartsville, TN
    Posts
    284
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Did we ever get an answer to this ? I have an SD-10 G that is 5 months old making the noise.

  9. #9
    bigedmustafa's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Omaha, NE
    Posts
    4,095
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Quote Originally Posted by KGSS28 View Post
    Did we ever get an answer to this ? I have an SD-10 G that is 5 months old making the noise.
    Answer: Send it in to Global Hobby for service

    My SD-10g just had it's 4th birthday, and it doesn't make any noise at all.
    When everybody is out to get you, paranoia is just good thinking!

  10. #10
    raptureboy's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Kempton, Pa PA
    Posts
    2,208
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback
    Real simple call them and ask. I have just bought one and have not noticed any noise.
    I can explain it to you, but I can't understand it for you.

    Looking for a new club? check us out. tcws.org


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 03:28 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.