Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7

  1. #1

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Northern Kentucky
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RD 6000 sport throttle and rudder

    I have the Airtronics RD 6000 sport transmitter. Every time I go full throttle my rudder also moves. What do I need to do to keep my rudder still while moving throttle up or down?
    Happy landings.

  2. #2

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Owensboro, KY
    Posts
    429
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: RD 6000 sport throttle and rudder

    Probably need more information...

    If you carefully move the throttle to full power and back down slowly without moving the stick left or right does it still move the Rudder?

    Are any mixes set up for Throttle to Rudder?

  3. #3

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Owensboro, KY
    Posts
    429
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: RD 6000 sport throttle and rudder

    Just noticed... Where at in Northern Kentucky?

  4. #4

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Northern Kentucky
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: RD 6000 sport throttle and rudder

    If I move the throttle slowly, up or down the rudder will move at the same rate. No mixing on throttle for rudder in the menu. Verona, KY
    Happy landings.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Owensboro, KY
    Posts
    429
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: RD 6000 sport throttle and rudder

    Before doing anything else,Using Model Select - change to a different model on your transmitter (one not used) and try setting up the plane again.

    Does the Rudder still move with Throttle input with a fresh set up??

  6. #6

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Northern Kentucky
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: RD 6000 sport throttle and rudder

    I have two planes set up on the RD 6000. I get the same rudder movement on both planes.
    Happy landings.

  7. #7

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Northern Kentucky
    Posts
    23
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: RD 6000 sport throttle and rudder

    Problem solved. I had the model stored in as HL 2 helio mode. I switched it to AR 1, problem solved. Thanks Larry.
    Happy landings.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 01:00 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.