Airtronics Support Forum Ask any questions you may have about Airtronics radios and product here and get answers direct from the Airtronics Team.

Welcome Airtronics

Reply
Old 08-23-2010, 12:01 PM
  #1
Nathan
Administrator
Thread Starter
 
Nathan's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 5,216
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Welcome Airtronics

I'd like to welcome the team from Airtronics to their own support forum on RCU. If you have any questions regarding their products, this is the place to get the answers right from the source.

Nathan is offline  
Reply With Quote
Old 08-23-2010, 12:34 PM
  #2
TMooreATX
 
Join Date: Apr 2003
Location: Cookeville, TN
Posts: 233
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Nathan,

Thanks for creating the forum. I'm sure that all Airtronics users will find it useful as a tool and a place to exchange ideas.

Terry Moore
Team Airtronics
TMooreATX is offline  
Reply With Quote
Old 08-23-2010, 12:38 PM
  #3
MikeGreenshields
 
Join Date: Mar 2005
Location: Fountain Valley, CA
Posts: 380
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

We're looking forward to answering everyone's questions about Airtronics as well as providing setup tips, etc. Both Airtronics Team Members and Tech Staff will be monitoring this forum.
-Mike
MikeGreenshields is offline  
Reply With Quote
Old 08-23-2010, 02:18 PM
  #4
ArchNemesis
 
Join Date: Nov 2004
Location: Aurora, OH
Posts: 246
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Excellent! Thanks Nathan, this will help a lot, and should make it a lot simpler to get the information people need. Looking forward to participating.

Mark Atwood
Team Airtronics
ArchNemesis is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2010, 08:56 PM
  #5
cdodom
 
cdodom's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Lakeland, FL
Posts: 395
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

I think I just found my new favorite forum. Thank you Nathan for putting this together!!!!
I will do my best to answer any questions anyone has!

Thank you,
Chris Odom
cdodom is offline  
Reply With Quote
Old 08-24-2010, 10:04 PM
  #6
tailskid
 
tailskid's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Tolleson, AZ
Posts: 9,038
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Thanks Nathan, I have a ton of Airtronics radios/servos, etc and one Stylus radio that I forgot how to use
tailskid is offline  
Reply With Quote
Old 08-26-2010, 08:22 PM
  #7
bipeguy03
 
bipeguy03's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Kenton, OH
Posts: 412
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Thanks for starting this nathan!!!! My Family has been using Airtronics Equipment since the CPS-7 Single stick!

Ive got quite a bit a experince with the new SD-10G so I'll do my best to help also!!

Airtronics stuff is NUMERO UNO!!!!
bipeguy03 is offline  
Reply With Quote
Old 08-27-2010, 09:56 AM
  #8
petec
 
petec's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Beaver Falls, PA
Posts: 2,073
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

This is GREAT....thanks Nathan....
petec is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2012, 04:30 AM
  #9
krashit
 
Join Date: Feb 2005
Location: orleans, MI
Posts: 6
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Hi, i have a RD6000 super , i encountered a problem a EER2 error,and i'm unable to use it,
can anyone tell me what to do to fix my problem?
krashit is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2012, 04:34 AM
  #10
mschulz531
 
mschulz531's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Crystal Lake, IL
Posts: 469
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

subscribed....thanks for setting this up.
mschulz531 is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2012, 04:37 AM
  #11
ArchNemesis
 
Join Date: Nov 2004
Location: Aurora, OH
Posts: 246
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

To Kra**** (nice name BTW),  an "EER2" problem??  Can you provide some more detail?


ArchNemesis is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2012, 04:59 AM
  #12
wphilb
 
Join Date: Jan 2003
Location: Nolensville, TN
Posts: 512
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

I'm subscribed! I will be at WOD and Rhinebeck and would enjoy meeting other Airtronics users and sharing tips etc. I fly mostly giant scale warbirds and have found the SD-10G to have several features (stick switches!) that make flying those birds much easier.

Thanks for setting this forum up!

Whitney
wphilb is offline  
Reply With Quote
Old 05-22-2012, 07:16 PM
  #13
krashit
 
Join Date: Feb 2005
Location: orleans, MI
Posts: 6
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Hi Mark nice to have you reply to my question,
I have been using this radio which is a RD 6000 super for about 2 yrs now, bought it brand new, never had a problem with it at all until now. I fly only airplanes. How it got to heli mode is way beyond me.
I had 5 aircraft programmed into it and went to switch back to one of my older models and I hit something to make it go to this error with an alarm sounding. Now I can get only 1 aircraft and the rest say heli and my left and right sticks are switched to different channels. My left stick is now my elevator and my right stick appears to be my throttle in the up and down positions. When I hit the function key, it goes from error 2 to error 1, and when I pull my right stick down it says "Hi, thanks" That's when I noticed that I only can get 1 aircraft and the rest heli in the model screen. Then when I turn the radio off and back on it goes back to that eer2 error and alarm. In the manual it doesn't say anything about an eer2 error. What do I need to do to remove this error or can I take it back to the factory defaults?
krashit is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2012, 06:33 PM
  #14
krashit
 
Join Date: Feb 2005
Location: orleans, MI
Posts: 6
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Hi Mark nice to have you reply to my question,
I have been using this radio which is a RD 6000 super for about 2 yrs now, bought it brand new, never had a problem with it at all until now. I fly only airplanes. How it got to heli mode is way beyond me.
I had 5 aircraft programmed into it and went to switch back to one of my older models and I hit something to make it go to this error with an alarm sounding. Now I can get only 1 aircraft and the rest say heli and my left and right sticks are switched to different channels. My left stick is now my elevator and my right stick appears to be my throttle in the up and down positions. When I hit the function key, it goes from error 2 to error 1, and when I pull my right stick down it says "Hi, thanks" That's when I noticed that I only can get 1 aircraft and the rest heli in the model screen. Then when I turn the radio off and back on it goes back to that eer2 error and alarm. In the manual it doesn't say anything about an eer2 error. What do I need to do to remove this error or can I take it back to the factory defaults?
krashit is offline  
Reply With Quote
Old 05-24-2012, 06:24 AM
  #15
ArchNemesis
 
Join Date: Nov 2004
Location: Aurora, OH
Posts: 246
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Yikes!  I'm hoping someone from Airtronics Tech jumps in here.  Initially it sounds like you accidentally changed the mode your in (not heli - Aircraft, but mode 1 vs Mode 2 etc).   And that would have it alarm since the throttle would be high all the time.  

But the EEr2 error I'm unfamiliar with.

Maybe Jack with jump in here...

ArchNemesis is offline  
Reply With Quote
Old 05-24-2012, 07:54 PM
  #16
krashit
 
Join Date: Feb 2005
Location: orleans, MI
Posts: 6
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

It would be greatly appreciated if Jack or someone could help me remedy this problem, thanks
krashit is offline  
Reply With Quote
Old 05-25-2012, 11:37 AM
  #17
MikeGreenshields
 
Join Date: Mar 2005
Location: Fountain Valley, CA
Posts: 380
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

You might call Jack today
Please call Monday through Friday only between 12 to 4 pm Pacific Time
1-800-262-1178

It's free.

It could be something you can fix. However, it might be that you'll need to send it in because to me that sounds like you've accidentally reached the service menu or caused some issue that will require the service technician to reset the computer.
MikeGreenshields is offline  
Reply With Quote
Old 05-25-2012, 06:06 PM
  #18
krashit
 
Join Date: Feb 2005
Location: orleans, MI
Posts: 6
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Welcome Airtronics

Ok thanks Mike i'll try that.
krashit is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:17 AM.