Notices
ARF or RTF Discuss ARF (Almost Ready to Fly) radio control airplanes here.

metal gear servos in Magic 3D

Old 01-02-2002, 02:12 PM
  #1  
w0mbat
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
w0mbat's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Cape Coral FL
Posts: 517
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default metal gear servos in Magic 3D

The instructions say to use metal gear servos on the ailerons on the Model Tech Magic 3D. Is this necessary - or can I use standard servos using a .40 engine?
w0mbat is offline  
Old 01-02-2002, 05:07 PM
  #2  
A10FLYR
Senior Member
My Feedback: (1)
 
A10FLYR's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Littleton, CO,
Posts: 1,632
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default metal gear servos in Magic 3D

On one of the other Migic threads here someone said you could use standard servo's (Do a search for the word magic) I'm using 9402's (100 oz), on my Magic, will test fly tomorrow....I hope...2 as I type this.
A10FLYR is offline  
Old 01-03-2002, 04:13 PM
  #3  
3dpilot
Member
 
3dpilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: St. Charles, IL
Posts: 91
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default metal gear servos magic

Im using hitec standard servos and works great.
Never had one strip out and Ive tested them when I touch down hard. Think it helps having the pull pull system. Im new to this site and its cool having the ability to put pics up here. Heres a pic of mine.
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	561_1361.jpg
Views:	7
Size:	21.6 KB
ID:	1168  
3dpilot is offline  
Old 01-03-2002, 04:20 PM
  #4  
A10FLYR
Senior Member
My Feedback: (1)
 
A10FLYR's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Littleton, CO,
Posts: 1,632
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default SHOWOFF!!

Hey 3D Pilot,
Looks good! Someday I hope to be able to do that....only at least two mistakes high! Good pic.
A10FLYR is offline  
Old 01-03-2002, 05:22 PM
  #5  
3dpilot
Member
 
3dpilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: St. Charles, IL
Posts: 91
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default showoff

Good the picture was blurry enough that you couldn't see the fishing line holding the plane up. Hahahahaha. That is why I bought this $99 airplane. I did the same thing with my 30% carden extra and the motor died. Needless to say the prop and spinner cost more than the $99 magic.

Has anyone noticed that the rudder is not that effective on this plane? To hang on the prop Im using more ailerons to keep it lined up. The rudder just doesn't do it. It really makes things difficult when you get done flying this plane and then go get a different plane like a something extra, (the rudder is very effective on that one) and its like learning all over.
3dpilot is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.