Batteries & Chargers Nicads, Nickel Metal Hydride, Lithium, LiPoly, Chargers, Cyclers, etc...

battery help please

Reply
Old 05-26-2014, 06:46 AM
  #1
scottkieper
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: neenah, WI
Posts: 262
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default battery help please

i have a lipoly battery it is a konion 3s1p 2.5ah 11.1v 1oc/15c and it will not discharge it has 14 volts and no amp the battery is for atubine heli please help
scottkieper is offline  
Reply With Quote
Old 05-26-2014, 12:43 PM
  #2
Rodney
 
Join Date: Dec 2001
Location: FL
Posts: 7,763
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

It is not clear to me from your post exactly what you have or want. If it is a typical 3 cell battery and you can measure 14 volts at the terminals, something is wrong. A LiPo cell will have 4.2 volts when fully charged or your 3 cell would measure 12.6 volts fully charged, not 14 volts. Now, if that is a 4 cell LiPo and measures 14 volts, you have a battery that is nearly completely discharged and should be charged before you try to use it. A 4 cell would read 16.8 volts when fully charged. Please do a bit more explaining if you need help. What load are you putting on it? How are you measuring the voltage and current?
Rodney is offline  
Reply With Quote
Old 05-27-2014, 01:03 PM
  #3
scottkieper
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: neenah, WI
Posts: 262
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

it is a 3 cell and when i put it on the charger it will not let me charge as it said voltage to high and read 14volts it will not charge or dis charge and there is no amps in the battery [will not run anything and when i take both lead and touch them there is not spark.
scottkieper is offline  
Reply With Quote
Old 05-27-2014, 01:28 PM
  #4
chuckk2
 
Join Date: Jul 2007
Location: Warner Robins, GA
Posts: 1,247
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

The charger will not charge because the battery is Dead! (Based upon your statements.)
I don't know anything about the charger you have, so I cannot comment on it or it's readings.

Last edited by chuckk2; 05-28-2014 at 10:43 AM.
chuckk2 is offline  
Reply With Quote
Old 05-28-2014, 05:45 AM
  #5
Rodney
 
Join Date: Dec 2001
Location: FL
Posts: 7,763
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Quote:
Originally Posted by scottkieper View Post
it is a 3 cell and when i put it on the charger it will not let me charge as it said voltage to high and read 14volts it will not charge or dis charge and there is no amps in the battery [will not run anything and when i take both lead and touch them there is not spark.
Your comments here do not make any sense; if there were any voltage (you say it reads 14 volts) and you touched the leads together you would definitely get a spark and possibly ruin the battery if it were good to start with. You can NOT have a voltage and then get no current flow if you join the leads-- an impossibility. I'd suggest you go to your nearest hobby shop with your battery and charger and ask for their advice or help as you do not seem to really know what you are doing.
Rodney is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:58 AM.