Beginners Beginners in RC start here for help.

Futaba Conquest???

Reply

Old 07-06-2005, 11:54 AM
  #1  
brocja01
Senior Member
Thread Starter
 
brocja01's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Green Bay, WI
Posts: 322
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Futaba Conquest???

Hey All, I'm very new to the RC airplane universe and I'm trying to find a Transmitter for a decent price and I've been looking on ebay and stuff and there are quite a few Futaba Conquests FM sets out there with 4 servos and the reciever and I'm wondering if that would be an ok purchase as my first radio. I'm having a hard time find out information about them because I believe they are going to be old radios. Would it be an issue getting an radio that is New In Box but is 8 years old? Let me know what you think.
brocja01 is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2005, 11:55 AM
  #2  
MinnFlyer
Senior Member
My Feedback: (4)
 
MinnFlyer's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Willmar, MN
Posts: 28,519
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

No problem, The Conquest is an excellent radio
MinnFlyer is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2005, 12:06 PM
  #3  
bruce88123
 
Join Date: Nov 2004
Location: Memphis, TN
Posts: 11,703
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

I have a friend with one and it works just fine. A good basic radio, no frills.
bruce88123 is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2005, 12:11 PM
  #4  
carlosponti
Senior Member
My Feedback: (1)
 
carlosponti's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Moore, OK
Posts: 1,380
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

i have my trainer on one. the rest of my radios are all JR. but the conquest is a great radio. i have the 6 channel which is a good one to start with. but the 4 channel one will suffice.
carlosponti is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2005, 01:24 PM
  #5  
piper_chuck
My Feedback: (12)
 
piper_chuck's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Columbia, SC
Posts: 8,039
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

The only problem you may have with buying an 8 year old radio, even if new, is that the batteries may be bad. If you have to replace them it will cost $30-50. Factor this into deciding whether to buy a Conquest from eBay versus a new Skysport. http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin...I=LXEFJ4**&P=0
piper_chuck is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2005, 03:05 PM
  #6  
DBCherry
My Feedback: (4)
 
Join Date: Jan 2002
Location: Hubbardston, MA
Posts: 5,550
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

Chuck brings up a good point. Chances are the batteries, if they're even included, are bad. So you don't want to pay much for any old radio set.

You can buy a brand new 4 channel Futaba set, WITH battery packs, transmitter, receiver, on/off switch and all the extras, for about $140. Or get the Tower Hobbies or Hitec versions for a few bucks less.
Dennis-
DBCherry is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 06:51 AM
  #7  
MinnFlyer
Senior Member
My Feedback: (4)
 
MinnFlyer's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Willmar, MN
Posts: 28,519
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

The batteries are definitely worth checking, but don't count them out.

I had a friend with a radio that had sat in his attic for 10 years. We put it on the charger and cycled the batteries and they worked fine.
MinnFlyer is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 11:42 AM
  #8  
mrbass111
Senior Member
 
mrbass111's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Palm Bay, FL
Posts: 416
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

check out this hi tec optic 6 for 180 with spectra module is a steal.
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin...&I=LXHCR7&P=RF
mrbass111 is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 12:49 PM
  #9  
bruce88123
 
Join Date: Nov 2004
Location: Memphis, TN
Posts: 11,703
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

Notice there are no servos but not a bad deal.
bruce88123 is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 01:41 PM
  #10  
piper_chuck
My Feedback: (12)
 
piper_chuck's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Columbia, SC
Posts: 8,039
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

ORIGINAL: bruce88123

Notice there are no servos but not a bad deal.
Yes, it's not a bad deal, but by the time one adds servos, rx battery, switch harness, aileron extension, etc, it's probably WAY more than the original poster was looking to spend.
piper_chuck is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 09:31 PM
  #11  
crazy pilot
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Farmington, MI
Posts: 16
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

i am a beginner myself and i need a radio system too, i am 14 and yet don't have a job, so my $ is very tight. So i though i should buy a radio that i am going to use in far future--6ch+ computer radio, and a lot of people recommended optic 6, i have no experience with radios at all, but by it looks optic 6 is the way to go and although its pricy i hope this is the only one i am going to need.
crazy pilot is offline  
Reply With Quote
Old 07-07-2005, 10:28 PM
  #12  
piper_chuck
My Feedback: (12)
 
piper_chuck's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Columbia, SC
Posts: 8,039
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

There's nothing wrong with the Optic 6, Futaba 6EXAS, or similar JR. However, their price tag is beyond what many people can, or want, to spend. It's also important to remember that a significant number of people never get beyond planes that fly perfectly well on 4 channels.
piper_chuck is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2005, 08:55 AM
  #13  
MinnFlyer
Senior Member
My Feedback: (4)
 
MinnFlyer's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Willmar, MN
Posts: 28,519
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

Chuck makes a very good point. More planes fly on 4 channels than anything else. And I'm even talking about very advanced planes!

Example: This monster is a 4 channel plane

http://www.rcuniverse.com/magazine/a...article_id=276
MinnFlyer is offline  
Reply With Quote
Old 07-08-2005, 04:35 PM
  #14  
rctrax
Senior Member
 
Join Date: May 2002
Location: Mosinee, WI
Posts: 597
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Futaba Conquest???

Just be sure that that radio has a trainer port. I've had several people come to our field wanting instruction but had an old conquest with no trainer port and we could do nothing for him.The first conquests' were put out with no trainer ports and some later ones had them.
rctrax is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service