The Clubhouse If it doesn't fit in any other category and is about general RC stuff then post it here at the Clubhouse.

Hobby King's HD Wing cam problems

Reply
Old 03-24-2014, 09:31 AM
  #1
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hobby King's HD Wing cam problems

Just got the "HD Wing Cam" from Hobbyking,

Took some test video and it seams like it's recording in slow motion. The audio is not sync'd up with the video and the video play's back REAL SLOW.

Are there settings that I can change?

It didn't come with any instructions or anything.

I've heard great thing about this cam.....but so far....I'm frustrated.

Anybody know how to set one of these up?

Thank you.
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 03-24-2014, 10:59 AM
  #2
AMA 74894
Moderator
 
AMA 74894's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Spicer, MN
Posts: 1,212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

the ~ $35 wing cam? or the ~$95 Wing cam II ?

I know the $35 version is a repackaged knockoff of a helmet cam...
(it's the RD32 with the case taken off)
here's a you tube video...
https://www.youtube.com/watch?v=s3rWKk69e5E

and here's the manual...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...7X90231X16.pdf

(look at the 'files' tab for anything at HK .. that's where you'll find user manuals, uploads etc.)
AMA 74894 is offline  
Reply With Quote
Old 03-24-2014, 01:19 PM
  #3
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hi, thanks for the reply

It's the $35.00 one

I've looked at the youtube vid's and the files section of the HK website........all helpful info....but nothing about the problem I described.

There seams to be allot of info about how to "Use" the product...but... no help about troubleshooting problems.

I'm using a 32gb / class 10 sd card and I still get the same results.

Possibly a defective product ??
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 06:01 AM
  #4
AMA 74894
Moderator
 
AMA 74894's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Spicer, MN
Posts: 1,212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

the only thing that springs to mind, (I've got the even cheaper cam.... )
they mention that the speed of the SD card itself is apparently critical, but if you're using a class 10 .... ;-/ well it doesn't get much faster than that...
AMA 74894 is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 08:28 AM
  #5
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Yea, I think it might be a defective product. Although the video is slow and skips frames.........the image is nice and clear..Bummer. I think I'll sh*t can this one and get another. Just glad they are cheep enough to do that.

I see you're in MN I grew up in Eden Prairie and have family in Zimmerman. Moved to SC about 5 years ago. How's the weather? Can you get out flying yet?

Thanks for your input.
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 09:14 AM
  #6
N410DC
 
Join Date: Feb 2014
Location: Cartersville, GA
Posts: 360
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I have used Class 10 SD cards (16gb and 32gb) in my RD32 (the cheap one mentioned above,) with no problems. It sounds like the problem could be that the frame rate is set too low, but I do not know of any way to change the frame rate in this camera. I therefore suspect that the card is defective.

Here is some in-flight footage from my camera. The quality is not the best, but it's not bad for the price. Keep in mind that the camera is in an enclosure than has a plastic view port, which may affect the quality to some extent.
.
.
http://youtu.be/Ol4R1gVSKNk
N410DC is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 11:46 AM
  #7
AMA 74894
Moderator
 
AMA 74894's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Spicer, MN
Posts: 1,212
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I'm dangerously close to Maidening three new airplanes... the field is OPEN...
but I'm still looking at ~ 15F temps... think I'll give it another week.
I'm really missing my office in South Florida right about now

I think N410DC is onto something... have you / can you try a different card?
it looks likely to be either the card, or the camera's card input.. (aka the camera itself)
AMA 74894 is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 12:07 PM
  #8
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Yes, I thought of that too.

I tried a class 6 that I had laying around and got the same results.

Don't think its the card...I tried the card in my phone and it works just fine.

Pretty sure I'v tried and tested everything. Just gonna buy another one and hope for better results.

Don't forget....float planes fly off of frozen water just as well

Three new planes ??? you've been busy. I only got two built this winter.
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 12:09 PM
  #9
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

N410DC, Looks like "tunnel Vision"

Nice flyin and video, Thanks for your suggestions.
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 12:17 PM
  #10
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

N410DC.....I bought an "Electristar" from a gentleman in Cartersville about 5 years ago. Could that have been you?
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2014, 05:11 PM
  #11
N410DC
 
Join Date: Feb 2014
Location: Cartersville, GA
Posts: 360
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Quote:
Originally Posted by magwie View Post
N410DC.....I bought an "Electristar" from a gentleman in Cartersville about 5 years ago. Could that have been you?
Wasn't me. I just got back into the hobby a couple of months ago.
N410DC is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2014, 04:21 AM
  #12
PLANE JIM
 
Join Date: Dec 2002
Location: AT THE AIRPORT
Posts: 1,963
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Nice video!!
PLANE JIM is offline  
Reply With Quote
Old 04-06-2014, 07:24 AM
  #13
N410DC
 
Join Date: Feb 2014
Location: Cartersville, GA
Posts: 360
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Here is one from yesterday,with the camera moved to the port wingtip. The plastic that covers the front of the pod should have been cleaned before the flight; this would have improved the picture somewhat.
.
http://youtu.be/HW7XXRrWVRA
N410DC is offline  
Reply With Quote
Old 04-16-2014, 06:11 AM
  #14
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hello all,

Got my new HK wing cam.

Using a class 10 card, everything on this one works great. My guess is there was something wrong "inside" the other cam that didn't work right.

Oh well, Just glad to be able to get some good on board footage.

Thanks to all for your help and suggestions, Check out the video from the AXN Floater jet.

https://www.youtube.com/watch?v=1__958S58qw



Thanks again, happy flying.

--
magwie is offline  
Reply With Quote
Old 04-18-2014, 07:35 AM
  #15
magwie
Thread Starter
 
magwie's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Piedmont - SC
Posts: 83
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Wow, I'm impressed with the durability of these cam's. video isn't that bad either.
Decided to Velcro the cam to my DLG ... bad idea ... centrifugal force ripped the cam right off the plane and sent it spinning.

Check out the high speed spin and impact. The sound is kinda neat.

After the two crashes the camera still looks and works like new.

https://www.youtube.com/watch?v=zXRROAKoe8g
magwie is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:50 AM.