The Clubhouse If it doesn't fit in any other category and is about general RC stuff then post it here at the Clubhouse.

DX18 Gen2 Dumps Again

Reply
Old 08-12-2017, 04:01 AM
  #1
on_your_six
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Maryland, MD
Posts: 1,356
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default DX18 Gen2 Dumps Again

I tried to turn on my Spektrum DX18 transmitter yesterday.... nothing, absolutely nothing... checked battery... fully charged. Held buttons down and tried turning on again... nothing. Ruined my fly outing...

When I plugged the charger in... nothing. It did not light up. So I went to my EXTREME BACKUP PROCEDURE.... I unplugged the battery overnight... guess what, It is working again this morning.

This has happened before. I guess that once a capacitor leaks off inside the radio, it will restart. It has worked for months since the first time that this happened. Horizons answer is, send it in and well will fix it for you at your cost. It would be nice to know where the problem is and I would fix it myself.

Last edited by on_your_six; 08-12-2017 at 04:06 AM.
on_your_six is offline  
Reply With Quote
Old 08-12-2017, 05:25 AM
  #2
init4fun
 
init4fun's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 2,924
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Quote:
Originally Posted by on_your_six View Post
I tried to turn on my Spektrum DX18 transmitter yesterday.... nothing, absolutely nothing... checked battery... fully charged. Held buttons down and tried turning on again... nothing. Ruined my fly outing...

When I plugged the charger in... nothing. It did not light up. So I went to my EXTREME BACKUP PROCEDURE.... I unplugged the battery overnight... guess what, It is working again this morning.

This has happened before. I guess that once a capacitor leaks off inside the radio, it will restart. It has worked for months since the first time that this happened. Horizons answer is, send it in and well will fix it for you at your cost. It would be nice to know where the problem is and I would fix it myself.
A few thoughts here if the situation were mine ;

#1 , Have you spoken with Andy Kunz who responds to these types of questions in the radios subforum here ?

#2 , Till it comes back from some radio repair facility or other with a clean bill of health I wouldn't trust it to anything above "AirHogz" size .

#3 , If they really won't fix it under warranty , is it worth it to you to pay them to fix it , or would you ditch it in favor of one that worked flawlessly from it's first time outta the box ?
init4fun is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2017, 06:02 AM
  #3
TomCrump
 
TomCrump's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Traverse City, MI
Posts: 7,158
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I like the idea of communicating with Andy. He's a straight shooter and will offer the best advise available.
TomCrump is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2017, 06:46 AM
  #4
BarracudaHockey
Community Moderators
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 21,668
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

If its ok with the OP I can move this to the Spektrum form where Andy monitors and will respond. Let me know.
BarracudaHockey is online now  
Reply With Quote
Old 08-13-2017, 07:54 AM
  #5
on_your_six
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Maryland, MD
Posts: 1,356
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I would prefer that it remain here.
on_your_six is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 08:16 AM.