Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 4 of 4

  1. #1

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ottawa, ON, CANADA
    Posts
    6
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    DX6i settings for the Blade 400

    I inadvertently 'reset' my DX6i, erasing the Blade 400 settings. I subsequently located the factory settings at: http://h1071118.hobbyshopnow.com/Pro...400RTFHeli.pdf

    The setup was straight forward with two exceptions:
    1. DR & Expo shows correct settings as:
    AILE 1 90%
    ELEV 1 90%

    The 90% was easy to set but I couldn't change the 0 to 1, so I have:
    AILE 0 90%
    ELEV 0 90%

    2. TRAVEL ADJ wants RUDD <-90% ->90%
    There is only one number to adjust on the menu, so am I safe to assume that setting 90% at the one occasion is all that's required.

    While I assume the TRAVEL ADJ is ok, I am concerned about the 0 vs 1 difference I can't resolve on D\R & EXPO.

    Advice greatly appreciated.

  2. #2
    9sec240's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Carol Stream, IL
    Posts
    2,882
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX6i settings for the Blade 400

    Flipping the dual rate switches for both AIL and ELE will allow you to set rate 1. You can set separate rates for 0 and 1 just like your normal / stunt switch.

    Rudder travel adjust is changed by moving the stick in the direction you want to adjust.
    Ivan
    There is a very fine line between β€œhobby” and β€œmental illness.”

  3. #3

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    shelby twp., MI
    Posts
    866
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX6i settings for the Blade 400

    d/r & expo
    by flipping the ail d/r switch above the right stick you`ll see it change in the d/r expo window
    mine is (0) 100% inh
    (1) 90% +20
    by flipping the elev d/r switch above left stick you`ll see it change in the same window
    mine is (0) 100% inh
    (1) 90% +10
    by flipping the rudd d/r switch on the front right above the throttle hold switch you`ll see it change in the same window
    mine is (0) 100% inh
    (1) 100% inh
    all switch`s act like the sticks in the travel adjust window. you have to move each control in both direction to acheave the same values for both direction`s
    crash`s come easy patience dont

  4. #4

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    rotherham, UNITED KINGDOM
    Posts
    5
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: DX6i settings for the Blade 400

    i found today theres a video of the "new/revised" settings at http://www.horizonhobby.com/Articles...ArticleID=1907 and also the manual for the pnp version which has the settings
    ORIGINAL: Barney de

    I inadvertently 'reset' my DX6i, erasing the Blade 400 settings. I subsequently located the factory settings at: http://h1071118.hobbyshopnow.com/Pro...400RTFHeli.pdf

    The setup was straight forward with two exceptions:
    1. DR & Expo shows correct settings as:
    AILE 1 90%
    ELEV 1 90%

    The 90% was easy to set but I couldn't change the 0 to 1, so I have:
    AILE 0 90%
    ELEV 0 90%

    2. TRAVEL ADJ wants RUDD <-90% ->90%
    There is only one number to adjust on the menu, so am I safe to assume that setting 90% at the one occasion is all that's required.

    While I assume the TRAVEL ADJ is ok, I am concerned about the 0 vs 1 difference I can't resolve on D\R & EXPO.

    Advice greatly appreciated.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 03:53 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.