RCU Forums

RCU Forums (http://www.rcuniverse.com/forum/)
-   E-Flite Helicopters (http://www.rcuniverse.com/forum/e-flite-helicopters-447/)
-   -   DX6i settings for the Blade 400 (http://www.rcuniverse.com/forum/e-flite-helicopters-447/8522477-dx6i-settings-blade-400-a.html)

Barney de 02-26-2009 08:54 PM

DX6i settings for the Blade 400
 
I inadvertently 'reset' my DX6i, erasing the Blade 400 settings. I subsequently located the factory settings at: http://h1071118.hobbyshopnow.com/Pro...400RTFHeli.pdf

The setup was straight forward with two exceptions:
1. DR & Expo shows correct settings as:
AILE 1 90%
ELEV 1 90%

The 90% was easy to set but I couldn't change the 0 to 1, so I have:
AILE 0 90%
ELEV 0 90%

2. TRAVEL ADJ wants RUDD <-90% ->90%
There is only one number to adjust on the menu, so am I safe to assume that setting 90% at the one occasion is all that's required.

While I assume the TRAVEL ADJ is ok, I am concerned about the 0 vs 1 difference I can't resolve on D\R & EXPO.

Advice greatly appreciated.

9sec240 02-26-2009 09:06 PM

RE: DX6i settings for the Blade 400
 
Flipping the dual rate switches for both AIL and ELE will allow you to set rate 1. You can set separate rates for 0 and 1 just like your normal / stunt switch.

Rudder travel adjust is changed by moving the stick in the direction you want to adjust.

bad400 02-26-2009 09:52 PM

RE: DX6i settings for the Blade 400
 
d/r & expo
by flipping the ail d/r switch above the right stick you`ll see it change in the d/r expo window
mine is (0) 100% inh
(1) 90% +20
by flipping the elev d/r switch above left stick you`ll see it change in the same window
mine is (0) 100% inh
(1) 90% +10
by flipping the rudd d/r switch on the front right above the throttle hold switch you`ll see it change in the same window
mine is (0) 100% inh
(1) 100% inh
all switch`s act like the sticks in the travel adjust window. you have to move each control in both direction to acheave the same values for both direction`s

jimmanyk 03-20-2009 11:54 AM

RE: DX6i settings for the Blade 400
 
i found today theres a video of the "new/revised" settings at http://www.horizonhobby.com/Articles...ArticleID=1907 and also the manual for the pnp version which has the settings
Quote:

ORIGINAL: Barney de

I inadvertently 'reset' my DX6i, erasing the Blade 400 settings. I subsequently located the factory settings at: http://h1071118.hobbyshopnow.com/Pro...400RTFHeli.pdf

The setup was straight forward with two exceptions:
1. DR & Expo shows correct settings as:
AILE 1 90%
ELEV 1 90%

The 90% was easy to set but I couldn't change the 0 to 1, so I have:
AILE 0 90%
ELEV 0 90%

2. TRAVEL ADJ wants RUDD <-90% ->90%
There is only one number to adjust on the menu, so am I safe to assume that setting 90% at the one occasion is all that's required.

While I assume the TRAVEL ADJ is ok, I am concerned about the 0 vs 1 difference I can't resolve on D\R & EXPO.

Advice greatly appreciated.


All times are GMT -8. The time now is 08:54 AM.