Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 2 of 2

  1. #1

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melbourne, AUSTRALIA
    Posts
    13
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Hyperion ZS 4035-12 with ATLAS 90 amp OPTO ESC

    Hi All I am using a Hyperion ZS 4035-12 motor with a Hyperion Atlas 90 amp OPTO esc with 8S LiPo. Previously I was using a turnigy 100 amp superbrain esc and was achieving a current draw of 60 amps with a 15x10 APC E Prop. However now with the exact same setup but with a ATLAS 90 amps OPTO esc rated up to 12S I can only achieve 40 amps current draw which is really effecting performance particularly rate of climb. I have got the default settings set in the esc with LVC set to 24.5 volts and now have changed Timing from automatic to 20deg and have increased current draw to 47amps which is still short of 60 amps previously achieved. Increasing the timing further causes sudden braking of the motor etc meaning the timing is not suitable if i use 25 or 30 deg. Does anyone know why this ESC is causing this problem, what other settings could I change to achieve a higher current draw then the current 47 amps.
    I look forward to any assistance.

  2. #2

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Melbourne, AUSTRALIA
    Posts
    13
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Hyperion ZS 4035-12 with ATLAS 90 amp OPTO ESC

    I would appreciate anyones helpful advice...


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 02:11 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.