Electric General Discussion General Discussion forum about rc electric related aircraft, accessories, flight, tips, etc.

2 Wire ESC

Reply
Old 01-26-2013, 05:20 PM
  #1
Len Todd
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Baldwin, MI
Posts: 969
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default 2 Wire ESC

I recently picked up a 3-D EPP YAK kit. I think it may have been laying around for a while. Anyway, it has a two wire motor. The recommended ESC was a GPMP 2020, a 20 AMP ESC which appears to be no longer available. Seeing how all the ESCs out there are 3 wire output to the motor, I was thinking that I could use a 3 wire ESC's Black wire to the Black wire on the motor and the two other wires to the Red wire on the motor. Could this work?
Len Todd is offline  
Reply With Quote
Old 01-26-2013, 05:24 PM
  #2
BarracudaHockey
Community Moderators
 
BarracudaHockey's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Jacksonville, FL
Posts: 21,807
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 2 Wire ESC

No.

You have a brushless motor and a brushed motor ESC. You need a brushless ESC
BarracudaHockey is offline  
Reply With Quote
Old 01-27-2013, 05:53 AM
  #3
Rodney
 
Join Date: Dec 2001
Location: FL
Posts: 7,754
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 2 Wire ESC

If I read your post correctly, you have a motor with two wires. That means it is a brushed motor. If so, you need a brush (two wire) ESC. Any brush ESC rated for 20 or more amperes should work okay. You can not modify a brushless ESC to run a brushed motor.
Rodney is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 10:45 AM.