Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Page 71 of 75 FirstFirst ... 21616970717273 ... LastLast
Results 1,751 to 1,775 of 1858

  1. #1751

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Got another set of Batteries and the weight is off by 26 grams per battery. How bad does this affect me and the way the plane flies if Iplace them in the same spot as the lighter batteries? I thought I read here someplace that battery weight is not that critical because it's close to the CG??

    Thanks guys



  2. #1752
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    My batteries are different by 125g. I move them about 1 inch to compensate, from memory. I drew lines with a sharpie for each pack. If you are already against the rear former it shouldn't make much of a difference, especially to those of us in lower classes, but I would make a small effort to see if I can make both packs work with a common balance point.
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  3. #1753

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Yea, I think I'll move my RX pack back like you did. That way it will give me more room to move the main packs around. Iwish they would weigh what they advertise at...grrr

    Oh well


  4. #1754
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    I'm psyched to get some flying in this week. Its been rainy and windy on the weekends. I mounted an 18x12 on the Hacker 14L, should be really nice. My gut feeling is it will feel a little more crisp regarding throttle, coming from an 18x10.
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  5. #1755

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    YEa, the rest of our week looks awesome too. I'm torn on what to bring to the field..Ihave a Sukhoi 100CC waiting to get into the air, now I'm playing with this wind


  6. #1756
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Me too, I electrified my Yak this year, really loved its maiden flight and want more. Its getting a custom cnc mount and neu motor next week, but I do want to try the aft cf location on the wind and see how I like it. I've got a lot of plans this summer so I need to get in some pattern practice. Not sure if flying the Yak in contests would cause an uproar or not, LOL.
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  7. #1757

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Just checked the CG with the new Batts...Phhhfftt Had to nudge them back about 1/4 inch LOL

  8. #1758
    Bill Clark's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Apopka, FL
    Posts
    141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Joe, have you taken an RPM reading on your 14l/18x10?

  9. #1759

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Nope

    Is there a ballpark I'm looking for?



  10. #1760
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    I don't know why I can't seem to post the data log, but:

    RPM: Average=4427, Max=7556
    Current: Average=19.3A, Max=66.7A
    Power: Average=555W, Max=1821W
    Volts: Average=29.7, Max=32.8
    Temp(first time looking at this!): Average=93, Max=121
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  11. #1761

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Thank you sir

    Tomorrow is supposed to be a perfect fly day...Hmmm Wind or Sukhoi ??? Only room for one in the truck.


  12. #1762
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Bill - finally got it.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Yv66031.jpg 
Views:	5 
Size:	115.7 KB 
ID:	1763338  
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  13. #1763
    Bill Clark's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Apopka, FL
    Posts
    141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110


    ORIGINAL: gaRCfield

    I don't know why I can't seem to post the data log, but:

    RPM: Average=4427, Max=7556
    Current: Average=19.3A, Max=66.7A
    Power: Average=555W, Max=1821W
    Volts: Average=29.7, Max=32.8
    Temp(first time looking at this!): Average=93, Max=121
    Can you do a full throttle measurement while holding the plane next time you go out? I would like to see how the 300kv Hacker compares to my 300kv Futaba on the 18x10. You're using a Xoar, right? Castle data log- My static #s are 29.7v 68amps and 7255rpm 2 seconds after full throttle on a fresh TP 20c. that was 14 1/2lbs of thrust. My Eagletree shows 6 amps less which I think is more accurate

  14. #1764
    Bill Clark's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Apopka, FL
    Posts
    141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110



    If I right click on the Castle data screen it freezes the cursor so I can get a snapshot of the numbers. I usethe free version ofPrintkey for screen shots

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Ca80797.gif 
Views:	6 
Size:	39.7 KB 
ID:	1763408  

  15. #1765
    Bill Clark's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Apopka, FL
    Posts
    141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110



    this is better

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Fc90194.gif 
Views:	5 
Size:	44.8 KB 
ID:	1763413  

  16. #1766

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    I gotta check taht today when I get back from the field....Which BTW I'm leaving now



  17. #1767
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Bill, that was with an APC 18x10. I've got an 18x12 on there now ready for next flying day, but I'll probably bring the 18x10. I'll take more data either way.

    Static usually pulls more amps.
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  18. #1768

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Ilooked at my data and its obviously wrong. The prev owner had it set for 2 pole motor. How many poles is the HAcker A50-16L?

    Did have a odd takeoff on one flight. Got about 2 feet off the ground and all of the sudden t goes full right aileron for just a sec..Isaved it thank god but not sure why that happened? One of the guys at the field said it was a good old fasioned glitch? Futaba 2.4.. Freaked me out, sort of dont trust it now

  19. #1769
    Bill Clark's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Apopka, FL
    Posts
    141
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    I would be doing and extensive range check and probably replace the rx but thats just me. 2.4 aint supposed to do that

  20. #1770
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    14 poles.
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  21. #1771

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Yea, Iwas afraid of that...Dang those things get expensive. Several guys at the club are using the Orange Hobby King ones but Ican't bring myself to trust them at all.

    Hmmm, maybe I should try


    ORIGINAL: Bill Clark

    I would be doing and extensive range check and probably replace the rx but thats just me. 2.4 aint supposed to do that

  22. #1772

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Thanks a Million

    ORIGINAL: gaRCfield

    14 poles.

  23. #1773
    Jetdesign's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Mason, OH
    Posts
    7,018
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    I would not use hobby king over futaba in a nice plane
    Joe Marri
    Enjoying all things aviation.

  24. #1774

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Perth, AUSTRALIA
    Posts
    1,877
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    I trust those orange RX's as far as i can throw them, which thankfully is about the required range of a parkie
    Go knife edge your cub!

  25. #1775

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    sterling heights, MI
    Posts
    383
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Sebart Wind 110

    Time for a new Futaba RX..Hmm, Icould rob from peter to pay paul. I'm sure Ihave a plane that never gets flown and has a RX in it.

    I Did have a small fray in a servo extension for the ailerons. Ichanged it out. Iwonder if tha could of done something? Changed out all extensions and might as well do the RX for good measure.

    Maybe it was wind shear...LMAO




Page 71 of 75 FirstFirst ... 21616970717273 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 08:33 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.