Electric RC Helis Discuss electric rc heli's such as the Piccolo, Logo 10, Logo 20, Hornet, Eco.

HoneyBee CP2 blades rotate the wrong way.

Reply
Old 05-31-2006, 04:55 AM
  #1
Zik
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Leiden, NETHERLANDS
Posts: 30
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default HoneyBee CP2 blades rotate the wrong way.

Hey there. I had 2 honeybee cp2's. I used 1 for spares, but now i combined the 2 a bit to make 1 good honeybeecp2. But for some weird reason the blades are rotating the wrong way now :S So its giving negative downforce, and wants to go into the ground instead of going into the air. Does anybody has any idea what the problem can be? I just attached the blades the normall way. I didnt even remove them, and just removed and placed the whole rotorhead without deconstructing it, so that should be allright.
Zik is offline  
Reply With Quote
Old 05-31-2006, 05:10 AM
  #2
twistercp
 
Join Date: Jun 2005
Location: UK, UNITED KINGDOM
Posts: 223
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: HoneyBee CP2 blades rotate the wrong way.

switch the motor connector round the other way?
blades should rotate clockwise
twistercp is offline  
Reply With Quote
Old 05-31-2006, 05:11 AM
  #3
Zik
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Leiden, NETHERLANDS
Posts: 30
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: HoneyBee CP2 blades rotate the wrong way.

i made a pic of the blades position while its rotating:


(arrows are rotation direction (CCW)
As u can see, in this position the blades dont push any force down, but "cuts" the air and makes hisself wanna go down.. Does anyone know what the problem could be?
Zik is offline  
Reply With Quote
Old 05-31-2006, 06:38 AM
  #4
Zik
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Leiden, NETHERLANDS
Posts: 30
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: HoneyBee CP2 blades rotate the wrong way.

Hmm, yeah it was only a matter of turning the connector around. I thougt the connecters only work on 1 way of connecting, so i thougt it was connected right. Sorry for the rather dumb question. Thx for the help.
Zik is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 06:04 AM.