Electric RC Helis Discuss electric rc heli's such as the Piccolo, Logo 10, Logo 20, Hornet, Eco.

Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Old 01-28-2010, 10:33 PM
  #8451
SilverSmith
 
Join Date: Jan 2010
Location: Savoy, TX
Posts: 17
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Hello all,


Got a Falcon40 V2 on the way. I have a eflight hh gyro sitting here doing nothing and was wondering if there was a mod/procedure for hooking up the hh gyro to the factory 4 in 1. Or do I have to get a eflight / esky  3in1 and do it that way. I also have a ar6100 rx laying around so maybe I could find a 3in1 or 2in1 and use BOTH my DX6i and the hh gyro. Any ideas anyone ?


Thanks,

Mike
SilverSmith is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 08:07 AM
  #8452
Disney1
 
Disney1's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 1,499
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

That has been done with a3 in1.
Disney1 is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 09:48 AM
  #8453
broggyr
 
broggyr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Naugatuck, CT
Posts: 1,387
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
best of luck to all of you. I'll be logging out now.
Wow, one of the 'old-timers'. Best of luck to you Larry.
Hope everyone is well, thought I'd check in and see how my old 'heli forum stoming grounds' is doing; apparently it's doing quite well!
broggyr is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 10:46 AM
  #8454
Yellow Crow
 
Yellow Crow's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boaz, AL
Posts: 183
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Hey Brog, long time no see. A few of us old timers still left. Still flying my f-40, that's the only one I have. Still having fun with it. Take care, and drop in every now and then.

Jim
Yellow Crow is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 10:51 AM
  #8455
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

ok, since I want to repair my heli (or use stuff from another) here's what I've found that might be suitable...
-a ready, working falcon 40 v1 with extras for $45
-an e sky honey bee v2 for $80 (I bet I could negotiate lower though)
-a 4ch heli (works) called the "cyclone" for $50 (it looks a lot like the walkera #4)
my dilema is this; I'm not sure whether I should get a honey bee v2 and use parts from it for the falcon, or get a falcon 40 v1 and use parts from it for mine...if I wanted to just get the honey bee, Icould take parts from my falcon and use them for that (such as superskids)
what do you guys think is the best option?

and I forgot to add-since I'm doing planes too now, I have 2 1250mah 7.4v lipos that I might be able to use in the falcon/HB v2
thanks
-maxmax77
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 11:22 AM
  #8456
GTX SlotCar
 
GTX SlotCar's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gorham, ME
Posts: 2,585
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Most of the parts for a HB V2 won't fit a F40 V1. 7.4v LiPos won't work on the HB V2 (it needs 3 cells). So, getting a HB V2 for spare parts isn't a good solution... But, it's a better heli with a better radio system and parts are available.
GTX SlotCar is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 11:27 AM
  #8457
dknovick
 
dknovick's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,043
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum


Quote:
ORIGINAL: SilverSmith

Hello all,Got a Falcon40 V2 on the way. I have a eflight hh gyro sitting here doing nothing and was wondering if there was a mod/procedure for hooking up the hh gyro to the factory 4 in 1. Or do I have to get a eflight / esky 3in1 and do it that way. I also have a ar6100 rx laying around so maybe I could find a 3in1 or 2in1 and use BOTH my DX6i and the hh gyro. Any ideas anyone ? Thanks,
Mike
As Disney says, you'll need a 3in1. The 4in1 has a gyro all ready, and there's not clean way to bypass it. And you can convert the electronics to whatever you need (but not sure if it's prudent, unless you just want to have some fun!).

-Dave
dknovick is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 11:30 AM
  #8458
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
ORIGINAL: GTX SlotCar

Most of the parts for a HB V2 won't fit a F40 V1. 7.4v LiPos won't work on the HB V2 (it needs 3 cells). So, getting a HB V2 for spare parts isn't a good solution... But, it's a better heli with a better radio system and parts are available.
ok, thanks. I know that I could use the superskids I have on my falcon for the HB v2, just not sure if I want to change helis...
I also have a 1400 mah 11.1v lipo (3c) that I got with my art-tech corsair. Maybe I could use that?
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 11:46 AM
  #8459
dknovick
 
dknovick's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,043
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum


Quote:
ORIGINAL: GTX SlotCar

Most of the parts for a HB V2 won't fit a F40 V1. 7.4v LiPos won't work on the HB V2 (it needs 3 cells). So, getting a HB V2 for spare parts isn't a good solution... But, it's a better heli with a better radio system and parts are available.
Well max, sounds like you have a few choices? How much spare parts do you have from your old Falcon?

-Dave
dknovick is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 11:54 AM
  #8460
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
ORIGINAL: dknovick


Quote:
ORIGINAL: GTX SlotCar

Most of the parts for a HB V2 won't fit a F40 V1. 7.4v LiPos won't work on the HB V2 (it needs 3 cells). So, getting a HB V2 for spare parts isn't a good solution... But, it's a better heli with a better radio system and parts are available.
Well max, sounds like you have a few choices? How much spare parts do you have from your old Falcon?

-Dave
I have a cnc head set, a DD tail motor, a brushed main motor (both motors fitted w/ fuse mod) SuperSkids, the transmitter, the crystals, the canopy (barely-it's held together by tape) a few servos (being used in my planes) the paddles (not superpaddles) the flybar and a tail boom or two.
-maxmax77
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2010, 02:59 PM
  #8461
Yellow Crow
 
Yellow Crow's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boaz, AL
Posts: 183
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Anyone on here have an extra 2in1 or 3in1 and a hh gyro they would like to part with? If so please pm me.

Thanks, Jim
Yellow Crow is offline  
Reply With Quote
Old 01-30-2010, 08:10 AM
  #8462
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

I've priced out all my choices, and here's what I think makes sense.
I could do one of three things...
1) buy a new falcon 40 on craigslist for $45

2) Buy a better (used) helicopter, then take the electronics from it for the falcon and use the better heli later

3) buy all the replacement parts I need ($45-$55)

I think I'm going to get the Falcon 40 on Craigslist, because I'll be able to take parts from it for my falcon-including the RX/TX/crystals. Plus, I'll have tons of extra parts for when I crash the heli.

Is this a good choice? I probably sound stupid here, but I'm pretty new to helis and am not sure whether another option is better.

thanks
-maxmax77
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 01-31-2010, 12:02 PM
  #8463
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

edit
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 12:36 PM
  #8464
dknovick
 
dknovick's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,043
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum


Quote:
ORIGINAL: maxmax77

I just found the Blade CP on HK for $50. That store seems to enjoy slamming other store's prices

[link=http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10862&Product_Name=Blade_CP_RTF_Electric_Micro_Heli_%28M ode_2%29_#]blade cp[/link]
Decisions... decisions...

No, you don't sound stupid. It sounds like you've done a lot of looking/thinking.

I'd agree with you on #1, with one question you have a V1 F40, right? What's the one on craigslist? (and in either case, would it just be for the 4in1?)

With #1, you have all the parts you need, and you're not "locked in" to using the #2 heli in the future. This keeps your options open. And with #3 all you're getting is the replacements parts, while #1 you get the heli and another TX.

-Dave

dknovick is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 01:16 PM
  #8465
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
ORIGINAL: dknovick


Quote:
ORIGINAL: maxmax77

I just found the Blade CP on HK for $50. That store seems to enjoy slamming other store's prices

[link=http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10862&Product_Name=Blade_CP_RTF_Electric_Micro_Heli_%28M ode_2%29_#]blade cp[/link]
Decisions... decisions...

No, you don't sound stupid. It sounds like you've done a lot of looking/thinking.

I'd agree with you on #1, with one question you have a V1 F40, right? What's the one on craigslist? (and in either case, would it just be for the 4in1?)

With #1, you have all the parts you need, and you're not ''locked in'' to using the #2 heli in the future. This keeps your options open. And with #3 all you're getting is the replacements parts, while #1 you get the heli and another TX.

-Dave

yeah, my heli is v1. The one on craigslist is a v1 also. I would get all the parts a brand new falcon 40 v1 has, plus a few extras. 'l need to get a bit from Micheal at USHobySupply, but that's for other things (planes and such)

thanks
-Max
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 02:12 PM
  #8466
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

I'm planning on getting superblades from the great M (USHobbySupply)

he said that he would have them in stock by the end of this week

since nobody seems to have tried them yet, I'll tell you how they work out...
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 03:47 PM
  #8467
dknovick
 
dknovick's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,043
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum


Quote:
ORIGINAL: maxmax77

I'm planning on getting superblades from the great M (USHobbySupply)

he said that he would have them in stock by the end of this week

since nobody seems to have tried them yet, I'll tell you how they work out...
Sweet! Sounds great.

-Dave

p.s. I hope your new quote isn't a similar reflection of what your old quote was?
dknovick is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 05:36 PM
  #8468
nascarfaad
 
nascarfaad's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Clinton, TN
Posts: 130
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
ORIGINAL: maxmax77

I'm planning on getting superblades from the great M (USHobbySupply)

he said that he would have them in stock by the end of this week

since nobody seems to have tried them yet, I'll tell you how they work out...
Max...which Superblades are you going to get? My buddy has the EZ's and we haven't been able to get them to work...as of yet. I do have the XP's but I'm in the middle of a frame change so I've yet to try them out. Ken
nascarfaad is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 06:33 PM
  #8469
Fretromper
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Milford, PA
Posts: 75
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Hey you guys!    Hope all is well with everyone!   I would be interested to hear about the superblades.   Sounds a little too good to be true but if they do hover nice,i would be interested to get some too cause screw that flyin around buissness..............ain't nothin prettier than a hoverin heli!  LOL   Seriously..............I love the slow flight thing but I got tail control down now!  Workin on nose in control and figure 8's!   Still waitin on them HK 450 Kits!  ANY DAY NOW!    ttyl  ~Peace~
Fretromper is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 08:14 PM
  #8470
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
ORIGINAL: nascarfaad

Quote:
ORIGINAL: maxmax77

I'm planning on getting superblades from the great M (USHobbySupply)

he said that he would have them in stock by the end of this week

since nobody seems to have tried them yet, I'll tell you how they work out...
Max...which Superblades are you going to get? My buddy has the EZ's and we haven't been able to get them to work...as of yet. I do have the XP's but I'm in the middle of a frame change so I've yet to try them out. Ken
I hadn't thought about htat...I think I'll get the EZs, because I'm still pretty new to helis.
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-01-2010, 08:15 PM
  #8471
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum


Quote:
ORIGINAL: dknovick


Quote:
ORIGINAL: maxmax77

I'm planning on getting superblades from the great M (USHobbySupply)

he said that he would have them in stock by the end of this week

since nobody seems to have tried them yet, I'll tell you how they work out...
Sweet! Sounds great.

-Dave

p.s. I hope your new quote isn't a similar reflection of what your old quote was?

nope, my pants weren't on fire last I checked
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-02-2010, 12:30 PM
  #8472
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Quote:
ORIGINAL: Fretromper

Hey you guys! Hope all is well with everyone! I would be interested to hear about the superblades. Sounds a little too good to be true but if they do hover nice,i would be interested to get some too cause screw that flyin around buissness..............ain't nothin prettier than a hoverin heli! LOL Seriously..............I love the slow flight thing but I got tail control down now! Workin on nose in control and figure 8's! Still waitin on them HK 450 Kits! ANY DAY NOW! ttyl ~Peace~
[link=http://www.youtube.com/watch?v=AdaBX3eJS-4&feature=player_embedded]this put your doubts to rest?[/link] the heli's hovering without any input from him in that vid

let us know how that HK-450 kit works out-I'm tempted to get one [8D]

regards
-Max
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-02-2010, 10:25 PM
  #8473
rwgreen1173
 
Join Date: Feb 2010
Location: , NJ
Posts: 2
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Hi Guys.. great forum.
I feel like I have been reading this thing for about a week.

One question, I am kind of a computer guy, but I go to plug this transmitter into my computer (to try and run a sim) and I must be missing something.
The Falcon comes with a cable that has a round (looks like a ps2 or svideo) end that plugs into thetransmitterand a serial (rs232) - 9 pin female end.
I have never seen this on a computer?
Itcertaintyis not on my laptop anywhere.. am I missing somehting?
What do you guys do, buy a 9 pin male to 15 pin male converter for this thing to plug in to the computer?

Any help would be greatly appreciated...

Also, while I have you I keep breaking the rotor head core... any replacement brands(viper? hitec?) I could look for at my local shop?
These guys are killing me with the shipping.

rwgreen1173 is offline  
Reply With Quote
Old 02-03-2010, 09:22 AM
  #8474
maxmax77
 
maxmax77's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: keene, NH
Posts: 1,174
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum


Quote:
ORIGINAL: rwgreen1173

Hi Guys.. great forum.
I feel like I have been reading this thing for about a week.

One question, I am kind of a computer guy, but I go to plug this transmitter into my computer (to try and run a sim) and I must be missing something.
The Falcon comes with a cable that has a round (looks like a ps2 or svideo) end that plugs into the transmitter and a serial (rs232) - 9 pin female end.
I have never seen this on a computer?
It certainty is not on my laptop anywhere.. am I missing somehting?
What do you guys do, buy a 9 pin male to 15 pin male converter for this thing to plug in to the computer?

Any help would be greatly appreciated...

Also, while I have you I keep breaking the rotor head core... any replacement brands(viper? hitec?) I could look for at my local shop?
These guys are killing me with the shipping.

hey rwgreen, welcome to the forum. I haven't the foggiest idea why your cable that came w/ your falcon was screwed up...here's what it should look like;
there should be the plug on one end that you stick into the transmitter, and a USB plug on the other. Your clearly doesn't, but try contacting wherever you bought your heli from to see if you can figure out a solution.

do you have a falcon 40 v1 or v2? If you have the v1, then I strongly recommend going to [link=https://www.ushobbysupply.com/index.php?cPath=31_35]US Hobby Supply[/link] for all your parts. Again assuming that you have the v1, you can get the [link=https://www.ushobbysupply.com/product_info.php?products_id=832]metal rotor head core[/link] that will never break and provides much more stable flight. It seems pricy up front, but a metal head in any way pays for itself in replacement parts quickly. You should also install the [link=https://www.ushobbysupply.com/product_info.php?products_id=519]fuse mod[/link]. The fuse mod prevents you from blowing up your 4in1-and that's a costly mistake . The fuse mod is out of stock right now, but Micheal (USHobbySupply) said they should be back in stock by the end of the week.

hope this helps and happy flying
-Max
maxmax77 is offline  
Reply With Quote
Old 02-03-2010, 12:51 PM
  #8475
Rebel Racing
 
Rebel Racing's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Port Huron Area, MI
Posts: 36
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Falcon 40 (Exceed heli) Forum

Hi Guys,

Which will be my best bet for a first time FP helicopter....................Falcon 40 V2 or a HB V2??

Thanks!!
Rebel Racing is offline  
Reply With Quote


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:53 PM.