Electric Training If you are new to electric learn more about them here or ask questions.

Changing Propeller From 2 Blades to 3 Blades

Reply

Old 04-23-2011, 03:17 AM
  #1  
siansoft
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Location: Ahmadi , KUWAIT
Posts: 11
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Changing Propeller From 2 Blades to 3 Blades

Hi all

I have a motor KV =560 and battrey5 cells 18.4v andrequierd propeller 15 x 8 x 2 blades and I am using 12 x 10 x 2 blades I can'tuse the 15 x 8 because it will touch the ground soIwould like to change to3 blades.
What is the best 3 blades I can use ? and what is the diffrent between 3 blades and 2 blades?

Motor Specification:
http://www.fsd-motor.com/en_productview.asp?id=298

Thank You All
siansoft is offline  
Reply With Quote
Old 04-26-2011, 12:25 PM
  #2  
clarkflyfast
My Feedback: (12)
 
Join Date: May 2009
Location: Perrinton, MI
Posts: 22
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Changing Propeller From 2 Blades to 3 Blades

I would say you could try a 13 x 10 3 blade. Normally you go 1 inch smaller diameter when switching from 2 to 3 blades. So go 2 inches less and slightly more pitch.
clarkflyfast is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2011, 02:36 PM
  #3  
CrashLanding28
Banned
My Feedback: (-7)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Reno, NV
Posts: 6
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Changing Propeller From 2 Blades to 3 Blades

I agree with Clark. Drop it down 2 and compensate by going up ONE degree on the pitch. You should be good to go!
CrashLanding28 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service