Electric Training If you are new to electric learn more about them here or ask questions.

How to wire a brushless speed controller?

Reply

Old 11-25-2008, 02:02 AM
  #1  
1fishnfool
Member
Thread Starter
My Feedback: (42)
 
Join Date: Oct 2002
Location: ESCONDIDO, CA
Posts: 74
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default How to wire a brushless speed controller?

I asked this same question in the other part of this forum also.I have several brushless speed controllers that have 3 black wires where the wires go to the motor.How do I know which goes where,or does it matter?Thanks.
1fishnfool is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2008, 07:48 AM
  #2  
bassmanh
My Feedback: (5)
 
Join Date: Jul 2002
Location: fond du lac, WI
Posts: 796
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How to wire a brushless speed controller?



fish,

just plug all all 3 in and test the motor WITHOUT a prop and which way the motor turns if its right you got it and can leave it alone if it turns clockwise (from the front of plane) change any 2 of the wires and it should turn the right way counter clockwise from front.


hope this helps.




bassman
bassmanh is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2008, 12:43 AM
  #3  
1320Fastback
Senior Member
 
1320Fastback's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Northern Occupied Mexico, CA
Posts: 998
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How to wire a brushless speed controller?

Hey neighbor, I dont think I've seen anyone on here as close as Escondido. I live in Oceanside off of Emerald Dr.


Anyway connect all three wires in any order and if the prop turns the correct direction your done, otherwise switch any two wires and then youll be good to go.
1320Fastback is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2008, 11:32 PM
  #4  
1fishnfool
Member
Thread Starter
My Feedback: (42)
 
Join Date: Oct 2002
Location: ESCONDIDO, CA
Posts: 74
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: How to wire a brushless speed controller?

Works perfectly.You know,I got some cheap speed controllers,and just wanted to be sure.Thanks.
1fishnfool is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy