Exceed RC Support - Helicopter Discuss all Helicopter Support for items purchased or will be purchasing at Exceed RC.

Setting pitch curve on stock TX for G2

Reply
Old 10-08-2008, 10:28 AM
  #1
hrdcoreglf
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Location: Boca Raton, FL
Posts: 1,106
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Setting pitch curve on stock TX for G2

When setting pitch curve with stock Tx, do you set 0 trottle pitch then shut off everything move throttle to half turn back on and set pitch, same for full throttle. Or can you set pitch at each throttle position in one attempt?
hrdcoreglf is offline  
Reply With Quote
Old 10-08-2008, 08:11 PM
  #2
yadac123
 
Join Date: Sep 2005
Location: , CA
Posts: 1,484
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Setting pitch curve on stock TX for G2

I'm sorry I don't understand what you are trying to ask. when you setup the pitch at low trottle it should be 0. move your trottle to center and pitch should be 5 to 6.

hope this clears.

Andy
yadac123 is offline  
Reply With Quote
Old 10-08-2008, 09:32 PM
  #3
hrdcoreglf
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Location: Boca Raton, FL
Posts: 1,106
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Setting pitch curve on stock TX for G2

What I mean is, in the manual it says to make your adj. with the ( I believe ) #12 DIP switch to the ON pos. and make adj.. To save setting turn DIP switch to OFF pos. Do I have to turn it on and off at each throttle pos., or do I just do it all at one time with the switch on do all of the throttle pos. and then shut off #12 DIP switch to save settings. I just want to verify that I understand setting pitch curve, I start at 0 throttle and set the pitch gauge at proper deg. of pitch and adj. pitch on Tx so that the gauge is level with flybar. I do this at each throttle pos. and then save settings. This is my first heli and I am trying to get this heli in the air, I bought a used G2 to learn on, It was cheap I couldn't pass it up. I just need a little help setting up.
hrdcoreglf is offline  
Reply With Quote
Old 10-10-2008, 05:38 PM
  #4
yadac123
 
Join Date: Sep 2005
Location: , CA
Posts: 1,484
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Setting pitch curve on stock TX for G2

dip switch #12 is gyro adjustment and it's not pitch. You should adjust one at a time. if you are adjusting #12 then #10 and #11 should be OFF. This applies to #10 and #11.

Andy
yadac123 is offline  
Reply With Quote
Old 10-14-2008, 04:03 PM
  #5
dditch
 
dditch's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Laurel, MD
Posts: 594
Default RE: Setting pitch curve on stock TX for G2

try
www.rcdiscuss.com

Set up your pitch curve first.
only flip one dip switch at a time.
Set up the pitch curve w/ the motor wires disconnected.
Pitch limits go first, then set up the throttle knobs while flying. Lots of trial and error.
If you are a beginner, then the Heli should have been ready to go when you got it.
If you've messed w/ it, then set your pitch limits so that the servo is not binding at the end points.
get a pitch gauge.
Read some threads on rcdiscuss then post a new question.
Good luck
dditch is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:01 AM.