Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 4 of 4

  1. #1

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Trion, GA
    Posts
    434
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Servos going to far on Falcon 40

    I had a small crash and and broke the blade holder. When the heli hit I was already all the way down on the throttle. Well I ordered the parts and some super skids and a super boom got it all togerther and it looks great. BUT, when I spin it up the tail motor doesn't run. My first thought was well Ive got a spare tail motor no problem. Then when I got to working the head and checking it out I noticed the servos are traveling too far and binding. They push the swashplate so high it hits the top of the swashplate stay. Also I dont think my 4n1 is initializing. Any help would be greatly appreciated. If it is the 4n1 where can I get one I see they are out of stock everywhere or what can I upgrade to. And also its both servos doing it not just one.

  2. #2

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Trion, GA
    Posts
    434
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Servos going to far on Flacon 40

    Just read on here to check the tail motor hook it up to the main motor plug. I did that and got about 1/10th of a turn then nothing. I then hooked the main motor up to the tail plug and the main motor turned so that means the tail is getting voltage. No problem there I will just replace the tail motor. But why are the servos moving so far? And my 4n1 is initializing. Here is a pic where the middle linkage is hitting the blade holder I am applying full back on the transmitter.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Vs55649.jpg 
Views:	2 
Size:	39.3 KB 
ID:	1090641  

  3. #3

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    , CA
    Posts
    1,484
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Servos going to far on Flacon 40

    in that case you need to recenter the servo arm. Remove the arm and center the trim on the servo and reinsert the arm again. Both linkages should be the same on the servo that connects to the swash plate.

    Andy
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Ca80595.jpg 
Views:	1 
Size:	76.7 KB 
ID:	1091821  
    Andy - Official Exceed RC Support Forum Host

  4. #4

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    , PA
    Posts
    17
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Servos going to far on Flacon 40

    Mine did the same thing when I had the plastic head on it -I switched to metal and don't think it does it anymore


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 11:10 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.