Exceed RC Support - Helicopter Discuss all Helicopter Support for items purchased or will be purchasing at Exceed RC.

Eagle 50 spins but no lift up

Reply
Old 08-20-2009, 12:36 PM
  #1
aznboix
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Montreal,QC, QC, CANADA
Posts: 4
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Eagle 50 spins but no lift up

hey guys, I'm new to R/C heli world. first time having it and got it as a gift. I flied with it for like 2 seconds and crashed. Now, they main motor's blades spins(sometimes no), but no lifting up. It just keep spinning. Any help? please?

Another thing, on the transimitter, there is a SVID connector, but it doesn't come with any serial or usb cable out of the box. Where can i find the cable to hook up to my computer, so i can use FMS.

Any help?
Thanks.
aznboix is offline  
Reply With Quote
Old 08-20-2009, 06:58 PM
  #2
nitrostaff1
 
nitrostaff1's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: LA, CA
Posts: 2,219
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Eagle 50 spins but no lift up

You need to check your pitch on this heli. I guess is that you have broken some parts on the swashplate and up and thus your pitch/collective has changed.

That's not a Svid connector, it's a connector for you to connect the to the computer but you have to get the cable from an oversea dealer since walkera didn't provide us the cable. If you mamage to find a cable the cost for it is about the same if you buy this: http://www.xheli.com/ek2-0905a.html

So I suggest you get the USB one instead because it's has a more clean setup.

Andy
nitrostaff1 is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2009, 03:09 AM
  #3
aznboix
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2009
Location: Montreal,QC, QC, CANADA
Posts: 4
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Eagle 50 spins but no lift up

so i changed the gear, main motor, the connectors. and still not working. when i turn it on, it calibrates, but then i heard a long noise from the heli. it's a "zzzzz". it keeps "zzzz" untill i unplug the battery. sound like the blades want to move up or down or something like this.
aznboix is offline  
Reply With Quote
Old 09-04-2009, 11:47 AM
  #4
yadac123
 
Join Date: Sep 2005
Location: , CA
Posts: 1,484
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Eagle 50 spins but no lift up

when you throttle up and down, goes all 3 servos move up and down when you move the throttle up and down? if yes then your motor might have problems. connect the tail motor into the main motor port on the receiver and try it out. If the tail motor spins then we can conclude that the main motor is bad.

Andy
yadac123 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 07:23 PM.