Extreme Speed Prop Planes Discuss the need for speed with fast prop planes (Screamin Demon, Diamond Dust, Shrikes or any REAL sound breakin'''' plane)

Floats??

Reply

Old 06-23-2008, 09:32 PM
  #1  
crazyextra300
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lindsay, ON, CANADA
Posts: 18
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Floats??

Hey Speed Freaks!

Looking for a little speed up at the cottage. Anyone ever put floats on a GP Viper???
crazyextra300 is offline  
Reply With Quote
Old 06-23-2008, 10:27 PM
  #2  
rgunder
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Marcos, CA
Posts: 253
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Floats??


ORIGINAL: crazyextra300

Hey Speed Freaks!

Looking for a little speed up at the cottage. Anyone ever put floats on a GP Viper???
Wouldn't that be a little like skipping a rock across a pond?
rgunder is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2008, 12:42 PM
  #3  
bob27s
My Feedback: (19)
 
bob27s's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Cleveland, OH
Posts: 5,576
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Floats??


Not a viper, but I have flown Q-500 designs on floats.

Not a problem. Flys well.

A little bit of yaw instability if anything, but nothing critical.

28" are pleanty large enough.
bob27s is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2008, 02:20 PM
  #4  
crazyextra300
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Location: Lindsay, ON, CANADA
Posts: 18
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Floats??

I was worried about Prop clearance, but heck, I'll give it a try

Thanks!
crazyextra300 is offline  
Reply With Quote
Old 06-24-2008, 02:55 PM
  #5  
daven
Senior Member
My Feedback: (1)
 
Join Date: Dec 2001
Location: Waseca, MN
Posts: 8,455
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Floats??

We've done skis, but never tried floats
daven is offline  
Reply With Quote
Old 07-18-2008, 02:01 PM
  #6  
Goinstraightup
Senior Member
My Feedback: (26)
 
Goinstraightup's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Baraboo , WI
Posts: 2,307
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Floats??

Look up Evan-RCU


[link=http://www.rcuniverse.com/community/profile.cfm?section=profile&forum=1&memid=26344]Evan-RCU profile[/link]


He's put outlaws and all kinds of other speed planes on floats. I see him over in the seaplanes forum all the time.
Goinstraightup is offline  
Reply With Quote
Old 07-21-2008, 01:07 PM
  #7  
3 for 3
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Flint, MI
Posts: 35
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Floats??

I have a Lanier Predator on GeeBee floats. I'm using 40 Super Tigre. I have taken it to several float flys and have been told that it was the fastest plane at the event.

It will do a wicked snap when you pull up full and quick on the evlevator.
It comes in hot. I use a lot of expo in the elevator to allow smooth landings and touch n goes.

Give it a go.

rcs
3 for 3 is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service