Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 3 of 3

  1. #1
    harrier's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Suwanee, GA
    Posts
    117
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Trex 550E 3G FBL setup - Lights on but that's it!

    I am at the point of setting up my 3G control unit / gyro with my rx (Spektrum AR9000). Before connecting up the 3G to the receiver as per diagram on page 17 of the manual, I ensured proper servo direction / throw, etc by connecting the servo leads directly to the rx and used a 2700mah 6v batt on a switch. Everything works in the correct direction and sub-trims have been applied.

    So now I re-wire the system, adding in the 3G unit, and now when I turn on the power to do the 3G setup, rx lights come on, and LEDs light up on the 3G, but I don't get any servo movement, sound or anything. So I assumed that it was because I was not in "setup" mode, so I power on with the SET button held in, the Status light flashes and the 5 LEDs below it run across then it settles to the green Status and first LED is green also. I even thought that for some reason the 6V batt was not enough to drive the 3G so I hooked up my 6S 4000mah pack to it via the ESC, and put the throttle lead on the rx. No change.

    I would assume that at this point I can continue with step on page 21 (DIR settings), but I get no movement on any servos.

    I read in the information on pg 20, that you must disable the following before setting up the 3G: Swash Ring, Mixing, Linkage Compensation, Swash Mix, and Acceleration. I am using a JR 9303 2.4, and I do have Swash Mix active which is what I used for getting the pitch to work the correct direction. Should this now be turned off?

    Here's my setup:

    JR 9303 2.4
    Spektrum AR9000
    AIL -> 3G PIT (had to reverse AIL / PIT connectors for proper direction)
    ELE -> 3G ELE
    PIT -> 3G AIL
    RUD -> 3G RUD

    3G AIL -> RX PIT (CH2)
    3G ELE -> RX ELE (CH3)
    3G PIT -> RX AIL (CH AUX1)
    3G RUD -> RX RUD (CH4)
    3G SENS -> RX GEAR (CH5)
    3G GYRO -> 3G Control Unit
    ESC -> RX THR (CH1)
    6v BATT -> RX BATT port

    Motor not connected to ESC

    Please let me know if I've not connected something correctly.

    Steve
    \"Please excuse the crudity of this model. I didn\'t have time to build it to scale or to paint it\"

    :. Dr. Emmett Brown

  2. #2

    Join Date
    May 2010
    Location
    North Branch, MN
    Posts
    219
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Trex 550E 3G FBL setup - Lights on but that's it!

    This will be a dumb question but is your radio set to heli? Why is your aileron servo plugged into the pitch port on the 3g controller, I would plug the aileron to aileron and the pitch to pitch on the controller.
    Jordan
    Trex 550E 3G
    Raptor 30V2
    MSR
    H9 Mustang PTS
    TF P-47
    CMP C-160

  3. #3
    harrier's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Suwanee, GA
    Posts
    117
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Trex 550E 3G FBL setup - Lights on but that's it!

    Hi. Thanks for reply. I resolved the issue. I had the polarity reversed on the servo leads going into the FBL controller.

    Steve
    \"Please excuse the crudity of this model. I didn\'t have time to build it to scale or to paint it\"

    :. Dr. Emmett Brown


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 06:58 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.