Flybarless Helicopters Discuss flybarless rotor head systems for all helicopters right here.

Align T-Rex 550e V2 3GX setup

Reply
Old 01-19-2012, 03:15 AM
  #1
Mark Burgess
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Loxton, AUSTRALIA
Posts: 25
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Align T-Rex 550e V2 3GX setup

Help please. I am using a Futaba 10CHP Tx and a R 617FS Rx with the HR3 swash selected.
I am in the initial stages of setting up the swashplate in the DIR setting on the 3GX system.
I cannot get 1 of the aileron servos to move with aileron or elevator stick movement. It will move with all three during pitch/throttle. If I swap the 2 forward servo plugs around in the 3GX then the other aileron servo won’t move while the other will move correctly. I have tried servo reverse and swash AFR and nothing seems to work.
If I bypass the 3GX unit and plugged my servos directly into the receiver then everything works equally and in the right direction etc.
They said it was going to be easy….

Mark Burgess is offline  
Reply With Quote
Old 01-27-2012, 06:07 PM
  #2
3dd
 
3dd's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: pyote, TX
Posts: 953
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Align T-Rex 550e V2 3GX setup

well finally someone fighting the same crap i am,,i am about to give up
3dd is offline  
Reply With Quote
Old 01-28-2012, 03:21 PM
  #3
Mark Burgess
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Loxton, AUSTRALIA
Posts: 25
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Align T-Rex 550e V2 3GX setup

I found out what my problem was. I was following an incorrect manual. The picture in the Align Manual for the Futaba Rx is wrong. The yellow pitch wire goes into channel 6 (NOT 3 as shown)
Mark Burgess is offline  
Reply With Quote
Old 02-03-2012, 05:18 PM
  #4
3dd
 
3dd's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: pyote, TX
Posts: 953
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Align T-Rex 550e V2 3GX setup

so what did you do with the purple wire you pulled out ?
3dd is offline  
Reply With Quote
Old 02-03-2012, 09:27 PM
  #5
Mark Burgess
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Location: Loxton, AUSTRALIA
Posts: 25
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Align T-Rex 550e V2 3GX setup

Sorry. The purple wire goes into channel 3 where the manual shows yellow should be. So all I did was swop the yellow with the purple.
Mark Burgess is offline  
Reply With Quote
Old 02-12-2012, 07:31 AM
  #6
3dd
 
3dd's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: pyote, TX
Posts: 953
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Align T-Rex 550e V2 3GX setup

that fiqures,,after i bought a new beast for mine someone finds the problem,,oh well i have it in and already flown it and love it..the beast right out of the box is stable in all ways and that says alot as i have only flown heli on the sim till i built this 500,,five flights now and still together,,i am a beastx fan for life
3dd is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2012, 08:04 PM
  #7
Jorge Obama
 
Join Date: Aug 2011
Location: Miami, FL
Posts: 189
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Align T-Rex 550e V2 3GX setup

barbaro
Jorge Obama is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 03:21 AM.