Futaba Radios Direct support forum Ask any questions you may have about Futaba radios and product here and get answers direct from Great Planes/Futaba

18SZ version 3.0 software update bug

Reply
Old 10-06-2017, 05:07 AM
  #1
im60793
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: LaurencekirkAberdeenshire, UNITED KINGDOM
Posts: 22
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default 18SZ version 3.0 software update bug

I have recently updated the software in my Futaba 18SZ to version 3.0. All of the new features are working correctly. However a bug seems to have been introduced with the new update. In 7 channel FASST mode the throttle failsafe position setting box has disappeared. In the previous version of software a position setting box would appear when I turned on throttle failsafe. Please advise how I can set the throttle failsafe in version 3.0 software version.

Thanks,
Ian
im60793 is offline  
Reply With Quote
Old 10-25-2017, 07:07 AM
  #2
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 36
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hi - I have confirmed this and have forwarded it to the folks in Champaign. They will alert Futaba Japan.
FUTABA-RC is online now  
Reply With Quote
Old 10-27-2017, 10:02 AM
  #3
im60793
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: LaurencekirkAberdeenshire, UNITED KINGDOM
Posts: 22
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Temporay fix for bug

Bill,

Thanks for the reply.

I have found a work around for setting the throttle failsafe position setting, until the bug is corrected:-

1) Set up the model configuration in 7 channel FASST mode, as normal, except throttle failsafe.
2) Switch the FASST MULTI mode and set the throttle failsafe position.
3) Switch back to 7 channel FASST mode and test the throttle failsafe operation with the model.

The position set in MULTI mode seems to remain, when the transmitter is switched back to 7 channel mode and works with the R617 receiver.

Regards,
Ian
im60793 is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2017, 05:28 PM
  #4
FUTABA-RC
 
FUTABA-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 36
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Cool. I'll pass that along as well. No word back from Japan yet. Thanks for the feedback.
FUTABA-RC is online now  
Reply With Quote
Old 11-01-2017, 07:00 AM
  #5
im60793
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Location: LaurencekirkAberdeenshire, UNITED KINGDOM
Posts: 22
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Software fault corrected in version 3.1

Bill,

Thanks for getting Futaba to correct the software bug so quickly. I downloaded version 3.1 today and the fault has gone.

Regards,
Ian
im60793 is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:03 PM.