Gas Engines Questions or comments about gas engines can be posted here

Fuji 64 cuts out in midrange

Reply

Old 07-21-2015, 07:32 AM
  #1  
leadgofer
Thread Starter
My Feedback: (8)
 
Join Date: Jan 2003
Location: Jacksonville, IL
Posts: 46
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Fuji 64 cuts out in midrange

I have a Fuji 64 on magneto that cuts out in the midrange. Starts easily, idles great, good top end, but it cuts out (badly) in the midrange.
New tank, fuel lines, clunk, spark plug, spark plug gapped to specs., magneto gapped to specs., cleaned the screen in the carb., balanced prop.
What's the fix, you experts out there?
leadgofer is offline  
Reply With Quote
Old 07-21-2015, 05:11 PM
  #2  
earlwb
 
earlwb's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grapevine, TX
Posts: 5,993
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Well, it may be the carb has a flat spot in the middle. Try running it more rich with the low speed needle and see if that helps you out. I had run into that with various Walbro carbs before. Dialing in the low speed to be more rich helped it out a lot. It wasn't perfect, but it helped.
earlwb is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service