RCU Forums

RCU Forums (http://www.rcuniverse.com/forum/)
-   Gas Engines (http://www.rcuniverse.com/forum/gas-engines-142/)
-   -   DLE Tachometer (http://www.rcuniverse.com/forum/gas-engines-142/11334423-dle-tachometer.html)

lcarron 12-17-2012 05:40 AM

DLE Tachometer
 
Hello all,

I used my brand new DLE tachometer on my new DLE-55 using the extra connection and a 12 inches extension cable.
At low RPM the tachometer show 8 and only start to pick up speed if I rev up. After few seconds it goes back to 8 and searching for speed again.
I'm using 6.6 Life battery and an ignition battery Eliminator from WIKE R/C Product..

Is yours doing that as well?

Thanks.

DaleD 12-17-2012 08:17 AM

RE: DLE Tachometer
 
Not my experience at all. Try connecting the tachometer directly to the ignition and see if the same thing happens.

DaleD<br type="_moz" />

av8tor1977 12-17-2012 10:22 AM

RE: DLE Tachometer
 
Also, I believe the instructions state that if it doesn't work properly, that can be an indication of radio interference. Then again, you might just have a faulty tach.

AV8TOR

raydar 12-17-2012 02:38 PM

RE: DLE Tachometer
 
its aknown issue with the rxcel tacho and rxcel igition output. Just stick the y lead in the sensor wire to ignition box wire and you will be golden.<br type="_moz" />

mikes68charger 12-17-2012 03:08 PM

RE: DLE Tachometer
 
Mine always acted odd and I never really trusted it

Tony Hallo 12-18-2012 02:52 AM

RE: DLE Tachometer
 
1 Attachment(s)
I tried two, neither worked, gave up. The first one is shown below, returned for replacement, the second one read 3 -7's if memory serves me correctly.

captinjohn 12-18-2012 09:57 AM

RE: DLE Tachometer
 
I gave up also on those type,s of tack...I do not need one anyway. My ear and carefull tuning is good enough for me.

lcarron 12-23-2012 08:33 PM

RE: DLE Tachometer
 
yes you were right, the module connected with the Y to the sensor work like a charm.

Thanks


All times are GMT -8. The time now is 06:22 PM.