Glow to Electric Conversions Discuss glow/gas conversion to electric here.

Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Reply
Old 06-14-2007, 02:22 AM
  #1
txaggie08
Thread Starter
 
txaggie08's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: College Station, TX
Posts: 968
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Ok, I might be getting back to flying at a normalized field, so I might be able to get some larger aircraft up.


I have a hobbistar 60 setup on a .75 ST motor at the moment. I've become a believer in electric since getting this little kadet, so I'd like to think about converting it to electric as well.

I'd also like to go to a motor that might be usable in a 4* 60 conversion later down the line.

I'm looking mainly at getting one of the turborix cheap-o Hong Kong motors from eBay. There BIG in-runners and out-runners only run about fifty, and there cheaper 60amp ESCs aren't but 50ish, so I'd like to get some specs to look for.


I'm also still a bit fuzzy, what's the big diff. in in-runner vs. out-runner?


I hope this didn't multi-post on me

What about this motor?http://cgi.ebay.com/Turborix-833-rpm...QQcmdZViewItem
txaggie08 is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 04:22 PM
  #2
Jerry Ledford
 
Join Date: Apr 2003
Location: hollywood, FL
Posts: 104
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)



Try: www.electrifly.com This site is part of Tower Hobbies. It will answer most of your questions.I have just finished converting the Hobbico Nexstar to electric and am about finished with an old discontinued kit from Great Planes,the Super decathlon 40.
Jerry
Jerry Ledford is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 05:20 PM
  #3
txaggie08
Thread Starter
 
txaggie08's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: College Station, TX
Posts: 968
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Couldnt find much as far as sizing a motor on that site.

Another question, would that motor work on a .25 size trainer, then a four star fourty?



What about forking out for a hacker a30 12xl? for either trainer.
txaggie08 is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 05:39 PM
  #4
Jerry Ledford
 
Join Date: Apr 2003
Location: hollywood, FL
Posts: 104
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Go back on the site. Click on Brushless Power Systems. When that comes up,click on Glow to Brushless Conversions.Scroll down to engine size etc. Also on this page look up to upper right and it has conversion of specfic planes.Click on that and check it out. This is where I got all the info to convert my Nexstar.I used what they recommended and it flys great.I use two 7 cell nimh 3300 mah batteries. I'm not into Lipo batteries yet.
I'll be off line till tomorrow if you have anymore questions.
Jerry
Jerry Ledford is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 06:14 PM
  #5
txaggie08
Thread Starter
 
txaggie08's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: College Station, TX
Posts: 968
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Thnks Jerry, it was my bad on missing that, found it now. Thanks for the help, that makes life MUCH easier....
txaggie08 is offline  
Reply With Quote
Old 06-14-2007, 06:30 PM
  #6
txaggie08
Thread Starter
 
txaggie08's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: College Station, TX
Posts: 968
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Ok now I think I have it.


that 1000watt motor would give me 125 watts per pound on a 60 sized trainer.


it would give me almost 175 watts, maybe more, on the .25. I'm thinking I might get it and run 2 x 3s li-po 2200Mah pack with a 60 amp speed controller.

It will also work if I work on lightning a four-star fourty up a bit down the road.


I have a stupid question, if I have a 1900MaH pack, can I run it parallel with a 2k pack or no?
txaggie08 is offline  
Reply With Quote
Old 06-15-2007, 08:35 AM
  #7
Jerry Ledford
 
Join Date: Apr 2003
Location: hollywood, FL
Posts: 104
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Any packs connected together should be exactly the same. No mix & match. Same miah,same voltage. Maybe someone with experience in Lipo,if that is what you are going with,will be more helpful.
Good luck, Jerry
Jerry Ledford is offline  
Reply With Quote
Old 06-19-2007, 12:58 AM
  #8
txaggie08
Thread Starter
 
txaggie08's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: College Station, TX
Posts: 968
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

Well I got the power system etc. figured out, I'll be buying to 2200mah 4s li-po's for it, 100amp turborix brand ESC, and [link=http://cgi.ebay.com/Turborix-833-rpm-v-1000w-Outrunner-Brushless-Motor_W0QQitemZ200120130164QQihZ010QQcategoryZ1000 59QQtcZphotoQQcmdZViewItem]this[/link] motor.
txaggie08 is offline  
Reply With Quote
Old 06-19-2007, 07:19 AM
  #9
Jerry Ledford
 
Join Date: Apr 2003
Location: hollywood, FL
Posts: 104
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)


Sounds like you are on your way to some great electric flying.
jerry
Jerry Ledford is offline  
Reply With Quote
Old 06-19-2007, 03:59 PM
  #10
txaggie08
Thread Starter
 
txaggie08's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: College Station, TX
Posts: 968
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

I hope so, I'm ready to get back into it and start flying period again !
txaggie08 is offline  
Reply With Quote
Old 06-12-2008, 12:00 AM
  #11
odieyodie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Lincoln, NE
Posts: 8
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Hobbistar 60(and maybe to transfer to a 4*)

I am planning on using that same Turborix 833 to power my Topflite Corsair, any words of wisdom on what worked and what didn't [8D]
odieyodie is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 02:17 AM.