Hirobo Support Forum Greg Gomes of MRC/Hirobo is your host. Ask all your Hirobo questions here!

Hirobo Shuttle ZTS control problems

Reply
Old 01-15-2016, 06:11 PM
  #1
Skatecorpse
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Hirobo Shuttle ZTS control problems

I have a shuttle ZTS and I did a 5 blade flybarless conversion. No matter what I do I can't get the tail to stabilize. I've adjusted the pitch and added longer tail blades but the tail will not stay stationary. I haven't gotten it to hover yet but if I get the rotors up to speed I can somewhat check aileron and elevator. If I move the stick to left aileron while it's on the ground it tends to lean backwards. I will include a picture of my setup
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpeg
Views:	53
Size:	1.22 MB
ID:	2141692   Click image for larger version

Name:	image.jpeg
Views:	89
Size:	1.03 MB
ID:	2141693  
Skatecorpse is offline  
Reply With Quote
Old 02-16-2016, 01:09 AM
  #2
SJN
 
Join Date: Sep 2002
Location: Copenhagen, DENMARK
Posts: 6,219
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

your phaseing must be out ?
https://www.google.dk/webhp?sourceid...+5+blade+rotor

I have never had a 5 blade head, but im guessing that the 90 degree setup you have in your pics will not work for 5 blades :-)
SJN is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2016, 04:49 PM
  #3
Skatecorpse
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I have a 120 degree setup not a 90 degree. My phasing is set as well too
Skatecorpse is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:22 AM.