Hitec/MultiPlex Radios- Ask Hitec Customer Service Ask Hitec/MultiPlex Customer Service your Radio questions here.

Eclipse 7 trims

Reply
Old 10-28-2012, 02:49 PM
  #1
jlingrel
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2005
Location: Rio Rancho, NM
Posts: 421
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Eclipse 7 trims

Any one have an idea why my trims on ele, ail and rud are all backwards. I did a reset, and they continue to work the wrong way. It is an older 7 with the new 2.4 module in it. Any help would be appreciated.

John
jlingrel is offline  
Reply With Quote
Old 10-28-2012, 07:03 PM
  #2
A.T.
 
Join Date: Jul 2002
Location: Auckland, NEW ZEALAND
Posts: 2,581
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Eclipse 7 trims


Quote:
ORIGINAL: jlingrel Any one have an idea why my trims on ele, ail and rud are all backwards.
I did a reset, and they continue to work the wrong way.
It is an older 7 with the new 2.4 module in it.
Any help would be appreciated. John

"my trims on ele, ail and rud are all backwards."
By this you mean that the trims are working in reverse direction to that of the sticks?
i.e. when holding rudder say half way to the left, then moving the rudder trim button to the left,
the rudder starts back toward the centre in lieu of continuing to move to the left?

1. Does this happen on all models?
- Try resetting another model number and without entering any mixes, check the four trims are correct or stil reversed.
Easier if Rx, servo(s) and battery are on the bench for tests such as centering with the attached jig:
Hitec Eclipse 7 will turn Hitec &JR servo clockwise when CH 1 &Ch4 sticks & trims are moved to the right and
CH 2 & 3 sticks& trims moved upwards. (Futaba servo and clones thereof will turn anti clockwise).
2. If same still happens all models, then you most likely have a burnt out IC and the Eclipse 7 must be sent in for service
as depending on the severity of the damage the main board may need to be replaced instead of just replacing the IC's.
3. Has an unregulated Lipo been used in that transmitter?

In need, email Hitec Warranty & Service - homepage.
Note: Hitec USA only services North/South America and Canada.
"Hitec USA customer service department is available Monday through Friday*
from 7am- 4:30 pm Pacific time. Reach us at 858.748.8440 or
service@hitecrcd.com any time you have a question"
• If you are from a country that is outside North and South America, please contact the
Hitec distributor in your country for service.

Alan T.
Alan's Hobby, Model & RC FAQ Web Links
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Qo39007.jpg
Views:	29
Size:	41.2 KB
ID:	1815767  
A.T. is offline  
Reply With Quote
Old 10-29-2012, 05:32 AM
  #3
jrlingrel
 
Join Date: Aug 2010
Location: Rio Rancho, NM
Posts: 54
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Eclipse 7 trims

Thanks Alan. I will try that tonight and report back here. Strangest problem I have ever encountered on a tx. I ended up binding the rx to an Optic 6 2.4 so I can fly today.

John
jrlingrel is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 01:39 PM.