Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7

  1. #1

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    liverpool, UNITED KINGDOM
    Posts
    31
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    unable to install planes to my afpd sim

    evry time i try download and install ipacs-sim planes to my aerofly pro deluxe i get a message saying unable to locate aerofly deluxe npro please re install using disk.

    why is it not locating. i open my aerofly up and it woprks fine.

  2. #2
    opjose's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Poolesville, MD
    Posts
    12,548
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: unable to install planes to my afpd sim

    AFDP does not have it's own built in installer that places files where they are needed. You are required to put the data files into their proper places...

    To make things easier for end users, many of the modelers have created their own installers using installation software tools.

    However since many planes originate in other countries, the locales, folders, and data structures are different.

    e. g. C:\Programme\Ipacs\Aerofly Deluxe Pro instead of C:\Program Files\Ipacs\Aerofly Deluxe Pro

    Most of the installers have an elipsis or option to specify the target folder.

    You should ALWAYS take advantage of that. Manually select the target folder.

    However in some cases one installer may want to be pointed to the top level AFDP folder ( e.g. C:\Program Files\Ipacs\Aerofly Deluxe Pro ) while another may want to be pointed at the Aircraft folder... ( C:\Program Files\Ipacs\Aerofly Deluxe Pro\Aircraft )

    There is an art . . . to flying. The knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss.

  3. #3
    Moderator rajul's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Missouri City, TX
    Posts
    8,083
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: unable to install planes to my afpd sim

    paddy, please refer to the model installation guidelines given here http://www.rcuniverse.com/forum/m_5241496/tm.htm
    Mike Marks
    RCU Moderator
    Aerofly Support Representative http://www.aerofly.com/index.html

  4. #4

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    liverpool, UNITED KINGDOM
    Posts
    31
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: unable to install planes to my afpd sim

    ok managed to get 1 plane on. but thats it out the whole list.
    the probelm am havin is ,. on the one that worked a boxed popped up when you press download. the box asks if you want to open or save file. i press save then it saves as zip and it works fine. BUT on every other downlad a box pops up and gives me no other options other than save or cancel. when press save it is not a zip file, its a binary file what ever the hell that is. basically i click on the downloaded item and it says unable to locate afpd please re install.

  5. #5
    opjose's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Poolesville, MD
    Posts
    12,548
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: unable to install planes to my afpd sim

    My original response seems to have disappeared, so I'll try again.

    AFPD does not have an internal mechanism to import aircraft.

    As a result aircraft designers had to resort to telling people HOW and WHERE to place the files.

    Since many people are not skilled computer users, this created many problems for people.
    To get around that, many aircraft designers started using separate second party "installer" programs, which is what those Executrable files are.

    The installer programs try to put the unpacked files into the proper places.

    However, these installers were created by END USERS not by Ipacs.

    So the installers expect Aerofly to be installed where the installer expects.

    All too often the plane creator is from another country. The installation paths differ, and the installers fail to put the planes in the correct location, or to even recognize that Aerofly is installed.

    With these programs In most cases you are given the option if selecting the target folder, so you will have to point the installer program to the correct Aerofly folder... normally C:\Program Files\Ipac\Aerofly Deluxe Pro.

    There is an art . . . to flying. The knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss.

  6. #6
    Moderator rajul's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Missouri City, TX
    Posts
    8,083
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: unable to install planes to my afpd sim

    Pls post the link to this particular model download
    Mike Marks
    RCU Moderator
    Aerofly Support Representative http://www.aerofly.com/index.html

  7. #7

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    liverpool, UNITED KINGDOM
    Posts
    31
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: unable to install planes to my afpd sim

    its on them all. but 1.


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 05:51 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.