Ikarus Aerofly flight simulators Get the answers to your technical questions about Ikarus' Aerofly flight simulators here in their official support forum

Patch for Mac AFPD

Reply
Old 11-03-2010, 06:10 AM
  #1
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Patch for Mac AFPD



I purchased the Mac version of AFPD yesterday and seem to be having the same problems as others on the forum with the software not recognising my transmitter (futaba). I have tried all of the suggestions to no avail including downloading the patch.
All references seem to refer to the patch as 1.11.07.31, but the downloaded file is actually version 1.11.07.29. Is '29' the correct version or is there somewhere that I can download '31' as it's really frustrating not being able to use what looks like a fantastic sim.
Any advice would be really appreciated
Thanks

Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-03-2010, 06:16 AM
  #2
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Simon, what error messages are you getting? Please post a photo of your cable connection from the computer to your radio. Where did you download your patch from?
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-03-2010, 09:46 AM
  #3
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

file:///Users/simonwemyss-holden/Pictures/iPhoto%20Library/Originals/2010/3%20Nov%202010/IMG_0587.JPG

Thanks for the quick response. I've not posted pictures before so I've no idea if it'll come out!

The error message says "Aerofly Professional has located the USB interface cable but was unable to either find a transmitter connected to the USB interface or a joystick connected to the Gameport"

I downloaded the patch from the Aerofly website.

Many thanks

Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-03-2010, 10:10 AM
  #4
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

To post the photo, pls use the "upload more files" link at the bottom of the message box. Pls provide the link for the "aerofly" site you mentioned
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-03-2010, 02:23 PM
  #5
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

The link is: http://www.aerofly.com/afpd/downloads.html

The downloaded patch is definitely 1.11.07.29 but when I checked the upper right corner of the screen when the sim is open it gives version 1.11.07.31 !! I guess this means that it should now work with the USB link but sadly not!

Hope the pictures work this time.

Many thanks

Simon

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Pn35716.jpg
Views:	9
Size:	62.0 KB
ID:	1527641   Click image for larger version

Name:	Av68489.jpg
Views:	6
Size:	52.2 KB
ID:	1527642  
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-03-2010, 03:45 PM
  #6
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Sorry, me again!

I've just been reading another thread where someone had a similar problem and you thought it was due to an old interface cable being supplied with the sim. Here's a photo of mine - is this the old one or should it work?

Thanks

Simon
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Tq48720.jpg
Views:	6
Size:	65.2 KB
ID:	1527684  
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-03-2010, 06:17 PM
  #7
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Simon, pls do not post confidential info such as your serial number on the net. I have removed one of your photos on this. Where did you purchase the AFPD mac from? Did you purchase the Futaba adapter cable separately? The adapter cable does not seem to be the one from Ikarus
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2010, 01:47 AM
  #8
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Mike. Sorry for that.
I purchased the AFPD Mac from Pegasus Models in Norwich UK. The box only contained the buff coloured USB cable. The black Futaba adaptor cable was purchased separately from the same shop.
Cheers
Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2010, 02:20 AM
  #9
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Simon, there could be a fault with the third party adapter cable causing the error message you're seeing. You should get the correct adapter cable from Ikarus which is specifically designed for AFPD.
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2010, 05:42 AM
  #10
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Simon, please also check that your radio is in PPM mode
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2010, 03:01 PM
  #11
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Mike

I bought an Ikarus cable as suggested and have checked that my radio is in PPM - still no luck. Could it be that I need thenew style usb interface cable?

Cheers

Simon
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Xv64612.jpg
Views:	7
Size:	63.1 KB
ID:	1527995  
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2010, 05:00 PM
  #12
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Looks like it. Please PM me your full name and contact details
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-04-2010, 05:09 PM
  #13
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

My contact details are:

Simon Wemyss-Holden

Elm's Farm,
Rode Lane,
Carleton Rode,
Norfolk,
NR16 1NW
UK

Thanks

Simon


Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-15-2010, 02:45 PM
  #14
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Mike

I shipped my USB interface cable to Ikarus 10 days ago and haven't heard anything yet. Do you have any idea what their turnaround time is?

Thanks

Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2010, 04:42 AM
  #15
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Mike

I received an invoice from Ikarus today for 37.40 Euros for my USB interface cable.

Surely I shouldn't have to pay for this as the original one supplied by them was faulty/an incorrect item.

Please could you advise as to how I should proceed as I've already paid a lot of money for something which doesn't work.

Thanks

Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2010, 09:32 PM
  #16
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Simon, I think if you purchased it less than 2 years, you should not be charged, providing you have the proof of purchase. Do you still have the sales receipt? Email it to them and PM me a copy so that I can also follow up with them
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 12-06-2010, 04:14 AM
  #17
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Mike

The replacement USB interface cable arrived today from Ikarus - thank you for you help with this.

Unfortunately when I connect the cable and open AFPD it ask me for the product key. I entered the product key on the original DVD and it says: "ERROR (60224) This product key has already been registered" in red and will not let me proceed further.

Does this now mean I need a new product key or a new DVD?

I'd be most grateful for you advice

Thanks

Simon

Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 12-06-2010, 04:24 AM
  #18
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Simon, no worries. Pls PM me the new usb cable number, your product key, and your full name and address. I'll get Ikarus to reset it for you
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2010, 03:47 AM
  #19
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Hi Mike

Will Ikarus send me a new product key or do I still use the original one after they have reset it?

Thanks

Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2010, 03:50 AM
  #20
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Simon, I will PM you the new key once I get it from them
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2010, 03:57 AM
  #21
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Many thanks

Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 12-07-2010, 04:13 AM
  #22
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Please PM me your email address as well.
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2010, 12:47 PM
  #23
Simon Holden
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: Carleton Rode, UNITED KINGDOM
Posts: 13
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

Mike

Thanks for all your help.

AFPD now works like a dream and was worth the wait!

Thanks again

Simon
Simon Holden is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2010, 03:16 PM
  #24
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,148
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Patch for Mac AFPD

You're most welcomed. Enjoy!
rajul is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 04:47 AM.