Ikarus Aerofly flight simulators Get the answers to your technical questions about Ikarus' Aerofly flight simulators here in their official support forum

AFPD Adapter, DX6i & Mac

Reply
Old 01-29-2011, 01:45 PM
  #1
breakwater
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: , BC
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default AFPD Adapter, DX6i & Mac

Hello.

Which adapter do i need to plug into my DX6i to make my AFPD work on my Macintosh.

Here is a photo of my USB dongle, and included cords.


My Dx6i has an inspection sticker pass from 2010

Thank You

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Ca82785.jpg
Views:	134
Size:	77.6 KB
ID:	1555174  
breakwater is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2011, 04:33 PM
  #2
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,145
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: AFPD Adapter, DX6i & Mac

You need to get the Ikarus y-adapter cable as per the connection diagram below for JR/Spektrum radios.

The part number for the y-adapter is #31036. You could get it from the following:

http://www.aerofly-5.com/purchase.htm

This JR/Spektrum adapter is also designed for Aerofly and is lower in cost:

http://www.fxaeromodels.com/product_...oducts_id=1659
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Vt58559.jpg
Views:	179
Size:	104.7 KB
ID:	1555359  
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2011, 05:07 PM
  #3
breakwater
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: , BC
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: AFPD Adapter, DX6i & Mac

Do you reccomend one over the other?

If they both work with the 6i, I would chose the lower cost. but I'm not aware of any performance differences.
breakwater is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2011, 05:16 PM
  #4
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,145
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: AFPD Adapter, DX6i & Mac

They are both of good quality
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 01-29-2011, 05:21 PM
  #5
breakwater
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Location: , BC
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: AFPD Adapter, DX6i & Mac

All things being equal, I bought the FXaeromodels part.

Which saves a few bucks because I don't need the other adapter.

Thank You
breakwater is offline  
Reply With Quote
Old 04-20-2012, 08:44 PM
  #6
skylandflyer
 
Join Date: Apr 2012
Location: Lakeville, MN
Posts: 1
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: AFPD Adapter, DX6i & Mac

I am just entering the R/C world, and bought Aerofly 5.7 and a Spektrum DX6i to start training. I've discovered that I too need an adapter to get started. But as I look at the Y adapter, it occured to me. I don't need the Futaba end of the adapter, so couldn't I just use a 1/8" stereo to 1/8" Mono adapter from Radio Shack and achieve the same goal? Like this one?

http://www.radioshack.com/product/in...ductId=2062469

skylandflyer is offline  
Reply With Quote
Old 04-21-2012, 06:57 AM
  #7
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,145
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: AFPD Adapter, DX6i & Mac

skylander, please post your own thread as per the forum rules. Thanks
rajul is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 12:18 AM.