Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 7 of 7

  1. #1
    exeter_acres's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Johns Creek, GA
    Posts
    7,457
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Question about laptop set up

    Need a new laptop...
    I'm NOT looking for a crazy gaming machine....

    but found a good deal on an i7 chipped HP laptop with a nice big screen......

    Question is this.. it has an Intel HD 3000 integrated graphics card...

    again, not looking for crazy gaming, etc...

    but does anyone know if AF 5.7 will run on that card?

    Thanks
    Extreme Flight RC tech support
    IMAC Vice President|IMAC Sequence Committee|IMAC National Judging Instructor|Team Futaba|Extreme Flight R/C|2014 IMAC World Championships Contest Director

  2. #2
    Moderator rajul's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Missouri City, TX
    Posts
    8,085
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Question about laptop set up

    exeter, I've seen some issues with the Intel HD 3000 integrated graphics http://www.rcuniverse.com/forum/m_10884764/tm.htm
    Mike Marks
    RCU Moderator
    Aerofly Support Representative http://www.aerofly.com/index.html

  3. #3
    exeter_acres's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Johns Creek, GA
    Posts
    7,457
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Question about laptop set up

    darn...I did a search for Intel HD and didn't see that....

    thanks for the heads up!
    Extreme Flight RC tech support
    IMAC Vice President|IMAC Sequence Committee|IMAC National Judging Instructor|Team Futaba|Extreme Flight R/C|2014 IMAC World Championships Contest Director

  4. #4
    opjose's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Poolesville, MD
    Posts
    12,548
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Question about laptop set up

    I can confirm that the Intel chipsets are problematic with AF5.7 ( heck with any simulator for that matter ).

    AF5.7 likes graphics adapters with MORE than 256megs of VRAM.

    I tried running AF5.7 on an iCore7 machine using a 256meg Nvidia 9600 card and the results were poor ( 1-3 FPS ).

    When I merely swapped out the card for an Nvidia 560Ti with 1gb Vram the simulator became silky smooth with everything cranked up to maximum and the 3D airports ROCK!


    There is an art . . . to flying. The knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss.

  5. #5
    exeter_acres's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Johns Creek, GA
    Posts
    7,457
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Question about laptop set up

    Well.. received my new laptop yesterday.
    i7 CPU
    2GB AMD Radeon(TM) HD 7690M GDDR5 vid
    8GB system ram

    Haven't installed AF5 yet, but I'll report back after I do.
    Extreme Flight RC tech support
    IMAC Vice President|IMAC Sequence Committee|IMAC National Judging Instructor|Team Futaba|Extreme Flight R/C|2014 IMAC World Championships Contest Director

  6. #6
    exeter_acres's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Johns Creek, GA
    Posts
    7,457
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Question about laptop set up

    just thought I would report back....
    with the above set up...

    full screen.. 1920x1080...
    no problem!

    Happy camper!
    Extreme Flight RC tech support
    IMAC Vice President|IMAC Sequence Committee|IMAC National Judging Instructor|Team Futaba|Extreme Flight R/C|2014 IMAC World Championships Contest Director

  7. #7
    Moderator rajul's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Missouri City, TX
    Posts
    8,085
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Question about laptop set up

    Thanks for the update. You've got a pretty good setup
    Mike Marks
    RCU Moderator
    Aerofly Support Representative http://www.aerofly.com/index.html


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 10:31 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.