Ikarus Aerofly flight simulators Get the answers to your technical questions about Ikarus' Aerofly flight simulators here in their official support forum

Aerofly Pro Deluxe running slow

Reply
Old 09-30-2012, 01:17 PM
  #1
Angus Balfour
Thread Starter
 
Angus Balfour's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Mullingar, IRELAND
Posts: 904
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Aerofly Pro Deluxe running slow

Hi,

I am currently using Aerofly Pro Deluxe on my lap top. The sim works great when first installed but when the lap top is switched off then on again the sim works noticeably more slowly. The laptop is an Acer 7738G, Intel Core 2 Duo processor (2.2GHz) and the graphics card is a NVIDIA GeForce GT 240M. Do you have any suggestions as to why it would run slower after switching off and on and how I can cure this fault? I formatted the hard drive as well to make sure there were no viruses/malware but this has not helped.

Any info would be much appreciated.

Thanks.
Angus Balfour is offline  
Reply With Quote
Old 09-30-2012, 03:23 PM
  #2
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,145
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aerofly Pro Deluxe running slow

It could be some program or application running in the background, or it could be the laptop power management settings? Are you running ac or dc? These could reduce the main/graphics processor resources available for AFPD.
rajul is online now  
Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:56 AM
  #3
Angus Balfour
Thread Starter
 
Angus Balfour's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Mullingar, IRELAND
Posts: 904
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aerofly Pro Deluxe running slow

I believe I've stopped all programs running in the back ground which made no difference. The lap top is running on its DC power supply which is connected to the mains obviously. However, my battery was loose in the bottom of the lap top but even when this was inserted correctly it does not make any difference to the sim speed.
Angus Balfour is offline  
Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:33 AM
  #4
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,145
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aerofly Pro Deluxe running slow

Which scenery are you running, and what are your graphics settings like?
rajul is online now  
Reply With Quote
Old 10-01-2012, 08:47 AM
  #5
Angus Balfour
Thread Starter
 
Angus Balfour's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Mullingar, IRELAND
Posts: 904
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aerofly Pro Deluxe running slow

It still does it regardless of scenery. It is slightly improved with the texture quality on low but still running more slowly than it should.
Angus Balfour is offline  
Reply With Quote
Old 10-02-2012, 03:45 AM
  #6
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,145
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Aerofly Pro Deluxe running slow

The AFPD software will not change any internal settings by itself. I would suggest you check your laptop and graphics card settings and set the performance to max. I would also run an antivirus and adware (e.g. Adaware) to eliminate any malicious programs running in the background.
rajul is online now  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 03:33 AM.