Ikarus Aerofly flight simulators Get the answers to your technical questions about Ikarus' Aerofly flight simulators here in their official support forum

Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

Reply
Old 11-05-2012, 07:30 PM
  #1
gtisme
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Location: Hill County, TX
Posts: 160
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

I purchased AFP version 1.2.6 several years back from OMP and have had many hours of fun and training from it. I have the "Y" cable for my HiTec Flash 5 transmitter and the cable which has a 9 pin serial connector to connect to the PC. Since my old PC has served it's purpose and is no longer in use, I would like to move the old AFP and vol 1 add-ons to my 1 yr old emachines desktop. It has a dual core AMD at 2+ ghz and 4 gb ram, windows 7 64 bit. The video is way above what I had in the old PC. The new machine does not have the old 9 pin serial ports, but I do have a serial to usb converter that ran my usRobotics modem very well. Do you think the AFP could be installed on the new machine and work with the serial to usb converter? Any help you could provide would be very much appreciated!

Thank you for your time and effort on this forum!

Gary
gtisme is offline  
Reply With Quote
Old 11-05-2012, 09:32 PM
  #2
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,147
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

Hi Gary, AFP is quite an old software and in fact it is no more supported by Ikarus. Frankly, I have not tried running it in Win7 with a serial-usb converter but it will cause no harm to give it a try. Which video card do you have in your new PC? A while ago, Ikarus was offering an AFP to AFPD upgrade, in which you'll have to send in your old AFP disk and serial cable, and make a reduced payment for AFPD. I am not sure if this is still available but I could check it out for you. I think if your PC can meet the required specification to run AFPD, or even AF5, you should get AFPD or AF5 because they have so much more to offer in terms of realism and flight physics. Let me know your thoughts on this. Here's a link where you can get more info on AFPD and AF5 http://www.aerofly.com/index.html
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-06-2012, 06:50 AM
  #3
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,147
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

Gary, I received the following info from Ikarus USA:

There is no more upgrade from the old Aerofly Pro to the Aerofly Professional Deluxe available. We offer only the upgrade from AFPD to AF5 for $139.00. But right now we have a SALE on AFPDs:

Aerofly Professional Deluxe Interface Version for $116.90, down from $129.90. This is the Platinum Edition which includes all the addons

Here is the link: http://shop.ikarus-usa.com/aerofly-professional/
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-06-2012, 02:48 PM
  #4
gtisme
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Location: Hill County, TX
Posts: 160
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

Mike,

Thank you for your quick response and excellent advice! While looking at the AFPD info on the website, I ran across the latest patch 1.6.X and instructions for installation. After I got all loaded up, the software ran, but could not see my controller through the usb to serial adapter. I searched and found a good windows 7 driver for the usb adapter. It all works great now, I have time to save up some cash for the AeroFly 5 before too long. Your customer service is right up there with the best in the business and my next flight sim will be AeroFly AF5!

Gary
gtisme is offline  
Reply With Quote
Old 11-06-2012, 03:22 PM
  #5
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,147
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

Gary, great to hear that it all works with the latest patch. Thanks for your kind words and have fun!
rajul is offline  
Reply With Quote
Old 11-18-2012, 01:12 PM
  #6
zx32tt
 
Join Date: May 2002
Location: Locust, NC
Posts: 679
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

I've done all of the above downloads & patches, and still no cigar. When I try to start up, AFPD is not able to find the com port. Any suggestions?
Chuck
zx32tt is offline  
Reply With Quote
Old 11-18-2012, 03:25 PM
  #7
rajul
 
rajul's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Missouri City, TX
Posts: 8,147
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: Installing AFP (not AFPD) on Windows 7 - 64

Chuck, please start a new thread on your question as per the forum rules.
rajul is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 05:34 AM.