Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 2 of 2

  1. #1

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Vero Beach, FL
    Posts
    6
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    2.4 gitters at turn on

    I justbuilt a42% Extra with a Spectrum 7ch receiver and transmitter module in my Futaba 9CAP. All the servos jitter bad for a couple seconds when you turn on the airplane. Both the satellite and the master rec. bind to the transmitter in less than a second, but then all the servos twitch randomly for a couple seconds. It is getting longer it seems each time. After they settle down there is no way to get them to do it again. Even with the engine (DA 150) running. They do not care if the engine is running or not. This only happens on power up. I tried Li-ion batts, on 6.0V regs, and I tried Nimh 5 cell packs wired direct. Exact same results. Range check is normal, well beyond the 90 ft min. It happens at the field and in the garage. Did not do it at all for the first few days after install. I am eager to fly my new model but have this nagging feeling that I had better figure this out first. Anybody seen this before?

  2. #2
    Greg Wright's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Some where in the U.S.A
    Posts
    1,375
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: 2.4 gitters at turn on

    Have you tried rebinding the system after you did your setup & programming?
    Greg Wright
    Team Horizon/ BVM Jets/Jetcat USA/ Kingtech Turbines


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 10:42 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.