Jet Central Turbines - Artes Jet Jet Central Turbines formerly the Artes Jet forum

ICS numbers?

Reply

Old 11-10-2011, 06:06 AM
  #1  
thunderchief
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: Cincinnati, OH
Posts: 162
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default ICS numbers?

Eric,
I purchased a USB cable so that I cold look at the data in the ICS. I understand , Cycle, temp, RPM in the text file but am not such about page, aux , throttle, and pump numbers. Can you shed any light on these four readings. The graphs and numbers are very interesting.
Thanks
Glenn
thunderchief is offline  
Reply With Quote
Old 11-11-2011, 04:32 AM
  #2  
BluFox
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2002
Location: North Port, FL
Posts: 1,107
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Glen:

Data is collected in 1/2 second intervals saving the last 51 minutes of record.

PW= pulse width of fuel pump during operation. This of this as a % of total voltage available to the pump. Pump limit is pre set at our manufacturing facility. . .normally 800. Recommendation is that you record pw readings showing average at idle, half and full throttle. These records then become the base line for future comparison

Send me your email address so I can send a chart of definitions .

Regards,
Eric
BluFox is offline  
Reply With Quote
Old 11-18-2011, 05:19 PM
  #3  
CrocEnd
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darwin, AUSTRALIA
Posts: 684
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Eric

What cable do I need to read datta on PC and what software ?
CrocEnd is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2011, 03:24 AM
  #4  
Edgar Perez
My Feedback: (13)
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,247
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

[link=http://dreamworksrc.com/catalog/fadec-interface-cable-p-247.html]All in one place[/link]
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2011, 05:51 AM
  #5  
rcjetsaok
My Feedback: (7)
 
rcjetsaok's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Texas
Posts: 2,554
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?


ORIGINAL: Edgar Perez

[link=http://dreamworksrc.com/catalog/fadec-interface-cable-p-247.html]All in one place[/link]

Edgar's link is good. However, If you have the newer ICS with the Servo type connector, that cable on the link will not work. It is for the original ICS's. Contact Eric for the newer cable.



Danno
rcjetsaok is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2011, 06:19 PM
  #6  
CrocEnd
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darwin, AUSTRALIA
Posts: 684
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Thank you fellar's for your help..

I have the unit with big square plug cat6

Bob
CrocEnd is offline  
Reply With Quote
Old 11-19-2011, 11:44 PM
  #7  
CrocEnd
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darwin, AUSTRALIA
Posts: 684
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Another prob.,I can not read the lang., please need english.
For software

Cheer's

Bob
CrocEnd is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2011, 04:55 AM
  #8  
BluFox
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2002
Location: North Port, FL
Posts: 1,107
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Glen:

The interface usb cableis in stock. We now have two. The one you will need is the unit with usb on one end, phone jack on the other. They are $35USD plus $15 shipping to your postal code.
Software may be downloaded from Gaspar's web site www.Xicoy.com

I return to the office on Monday after 12noon

Regards,
Eric
BluFox is offline  
Reply With Quote
Old 11-20-2011, 05:05 AM
  #9  
Edgar Perez
My Feedback: (13)
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,247
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

http://www.espiell.com/FadV5cInst.zip
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2011, 02:33 AM
  #10  
CrocEnd
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darwin, AUSTRALIA
Posts: 684
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Edgar

It keeps saying note enough room to down load
when try to exacute excc file.
CrocEnd is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2011, 03:25 AM
  #11  
Edgar Perez
My Feedback: (13)
 
Edgar Perez's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Gurabo, PUERTO RICO (USA)
Posts: 2,247
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Bob,

What windows version are you using?
Never had that message before..
Are you getting a "connection OK" message? I guess it can't write to the disk... can you install as administrator?

some comments about the program (you can use search in RCU jets forum):
-if you dont follow his instructions for downloading the right driver for the usb cable ,it will never work.
-you have to plug in the cable in the computer ,or laptop like me , and in the ecu before you start your computer , else the connection will not work.
Edgar Perez is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2011, 05:01 AM
  #12  
CrocEnd
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darwin, AUSTRALIA
Posts: 684
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

ARE
Plug it all in
right
to late now try tomorrow

Thanx
CrocEnd is offline  
Reply With Quote
Old 11-21-2011, 12:57 PM
  #13  
RCISFUN
My Feedback: (44)
 
RCISFUN's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Erie, PA
Posts: 6,317
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Does anyone have the proper USB drivers for Windows 7, I still have not been able to get Gasper's software to work on my Windows 7 laptop.
Works fine on my Windows XP desk top machine!
RCISFUN is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2011, 06:46 PM
  #14  
CrocEnd
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darwin, AUSTRALIA
Posts: 684
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Edgar

Cheer's
software works laptop windows 7 and desk pc XP also

Thanks Bob
CrocEnd is offline  
Reply With Quote
Old 07-18-2013, 10:37 AM
  #15  
Gonzalo38
 
Gonzalo38's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Santiago, CHILE
Posts: 1,128
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Is FADV5f the latest version of this software ? Are there any additional drivers needed to run it in Windows 8 ?
Gonzalo38 is offline  
Reply With Quote
Old 07-18-2013, 01:29 PM
  #16  
BluFox
My Feedback: (10)
 
Join Date: Jan 2002
Location: North Port, FL
Posts: 1,107
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: ICS numbers?

Gonzalo38:

Please contact Michele as I am sure he can assist with your questions. He is the "go to" person !

Regards,
Eric
BluFox is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service