Jet Central Turbines - Artes Jet Jet Central Turbines formerly the Artes Jet forum

problem with super bee 80 N E W

Reply

Old 08-12-2016, 10:36 PM
  #1  
feldi
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: , GERMANY
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Angry problem with super bee 80 N E W

hi i have a new super bee following problem of the starter does not couple from
at 33000 it brakes the motor to put an. I need to correct the expanded menu to the starter speed.
I hope you Clearly mark the google translate Maintenance,
unfortunately I do not speak English

kalle
feldi is offline  
Reply With Quote
Old 08-13-2016, 11:01 PM
  #2  
feldi
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: , GERMANY
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default




Hello can not any tip you give as I can make the settings on Motor Starter?
Is a brand new turbine
The pictures show the error
Kalle

hallo kann mir keiner einen Tip geben wie ich die Einstellungen am Starter Motor machen kann ?
Ist eine nagelneue Turbine
Die Bilder geben die Fehler

Kalle
Attached Thumbnails Click image for larger version

Name:	20160812_181943.jpg
Views:	98
Size:	72.7 KB
ID:	2176806   Click image for larger version

Name:	20160812_182201.jpg
Views:	96
Size:	63.5 KB
ID:	2176807  
feldi is offline  
Reply With Quote
Old 08-16-2016, 09:37 AM
  #3  
rcjets12
My Feedback: (21)
 
rcjets12's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Palm Bay , FL
Posts: 380
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by feldi View Post
hi i have a new super bee following problem of the starter does not couple from
at 33000 it brakes the motor to put an. I need to correct the expanded menu to the starter speed.
I hope you Clearly mark the google translate Maintenance,
unfortunately I do not speak English

kalle
im sorry but I don't understand your question. We do have Paul Harmon in Europe that can also help in that part of the world. You can also email us directly as well.

From what hat I can see you may have to raise your PW K and the fuel ramp fuel which is under your start menu. Please raise this by a maximum of two points at a time.
rcjets12 is offline  
Reply With Quote
Old 08-16-2016, 09:55 AM
  #4  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by feldi View Post



Hello can not any tip you give as I can make the settings on Motor Starter?
Is a brand new turbine
The pictures show the error
Kalle

hallo kann mir keiner einen Tip geben wie ich die Einstellungen am Starter Motor machen kann ?
Ist eine nagelneue Turbine
Die Bilder geben die Fehler

Kalle
Hello Feldi
Switch over error means that the temperature at switch over drop, this is normally corrected by increasing 1 or 2 points to the "Initial Pump" in the start menu
To idle error means that the turbine did not get to idle in a pre-determined time, so increase the "Start Ramp" at the start menue one or two points
Let us know if that help
Juan
jetmon is offline  
Reply With Quote
Old 08-17-2016, 09:26 PM
  #5  
feldi
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: , GERMANY
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

https://m.youtube.com/watch?feature=em-upload_owner&v=UrX5STGZCaw



Hello now it will not start
Fuel pump brings the fuel in the test menu
hose at the 3 and 4 mm
Settings see Video

Hallo jetzt startet sie nicht
Kraftstoffpumpe bringt Kraftstoff im Test Menü
am 3 und 4 mm schlauch
Einstellungen siehe Video

ask for help
feldi is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-2016, 10:19 AM
  #6  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hello Feldi
I think the fuel is not getting to the turbine, you need to increase a bit more the initial fuel
One way to check it is to disconnect the burner fuel line and do a start up sequence, you should see a constant dripping of fuel, if not, increase more the initial fuel until you see it
The other posibility is that you actually have enough fuel or even too much but still you don´t get ignition, in this case you will see some smoke coming out the back
Please let me know in which one of does to cases is your turbine so i can give you the proper solution
Regards
jetmon is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-2016, 10:54 PM
  #7  
Felix Barrao
 
Join Date: May 2007
Location: Zaragoza, SPAIN
Posts: 183
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Out of curiosity, I see some strange readings in the amp meter. When the ignitor starts, the intensity rises to about 6 - 7 amps, ( quite normal) but after the motor starts, it drops to 4 amps, ( and should increase due to the starter consumption) Are normal the reading of only 4A for the ignitor plus starter power?

Félix
Felix Barrao is offline  
Reply With Quote
Old 08-19-2016, 12:11 AM
  #8  
feldi
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: , GERMANY
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hello In Start Menu Fuel is delivered
In the non-start sequence. I have already set maximum.
please watch videos 2

Testsequenz

https://youtu.be/INhPaPqsO3w Startsequenz

https://youtu.be/m2xFzUovjUM Value for fuel is set to 20, is already maximum value can not be increased.

feldi
feldi is offline  
Reply With Quote
Old 08-19-2016, 06:35 AM
  #9  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by Felix Barrao View Post
Out of curiosity, I see some strange readings in the amp meter. When the ignitor starts, the intensity rises to about 6 - 7 amps, ( quite normal) but after the motor starts, it drops to 4 amps, ( and should increase due to the starter consumption) Are normal the reading of only 4A for the ignitor plus starter power?

Félix
Hola Felix
It is normal, when the glow plug gets hot, it uses less amps to stay that way, and, in does stages, the starter is also using very little use to maintain RPMs
Saludos
jetmon is offline  
Reply With Quote
Old 08-19-2016, 06:52 AM
  #10  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by feldi View Post
Hello In Start Menu Fuel is delivered
In the non-start sequence. I have already set maximum.
please watch videos 2

Testsequenz

https://youtu.be/INhPaPqsO3w Startsequenz

https://youtu.be/m2xFzUovjUM Value for fuel is set to 20, is already maximum value can not be increased.

feldi
Hello feldi
You are changing the wrong parameter, you have to increase the "Initial Pum" and not the "Fuel Ramp"
The "intial pump" value can go as high as 90, please return the "Fuel Ramp" value to the original setting before you try another start
Regards
jetmon is offline  
Reply With Quote
Old 08-19-2016, 10:08 PM
  #11  
Felix Barrao
 
Join Date: May 2007
Location: Zaragoza, SPAIN
Posts: 183
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by jetmon View Post
Hola Felix
It is normal, when the glow plug gets hot, it uses less amps to stay that way, and, in does stages, the starter is also using very little use to maintain RPMs
Saludos
Ok, understood.

Gracias.
Felix Barrao is offline  
Reply With Quote
Old 08-21-2016, 11:48 AM
  #12  
feldi
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Location: , GERMANY
Posts: 9
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hello Juan
Get help from Germany get from fieldassistens.
unfortunately it does not run with the values that has called me fieldassistens least.
have not made many tests today. unsuccessful.
I'll continue testing with field assis least.

Kalle
feldi is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service