Jet Central Turbines - Artes Jet Jet Central Turbines formerly the Artes Jet forum

Glow element burning when powered up

Reply

Old 06-29-2017, 05:20 PM
  #1  
rcjetsaok
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
rcjetsaok's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Texas
Posts: 2,554
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default Glow element burning when powered up

Rhino 200 SP installing on T-45. In setting up the radio I discovered smoke coming from the tailpipe and inlet.. Engine case got warm on right side, The radio set-up was incomplete and I shut it all down. I then remmoved the engine from the airplane and powered it up again while looking up the tail pipe. The glow element was extremely bright. No radio command or anything was given. As soon as you plug in the ECU battery the glow comes on. Went to the Glow Test screen, pluged the ECU back in and tried to tun it off.... No luck. Stays on anytime the ECU Batt. is plugged in... I am thinking the ECU is bad, any other thought ?? Frustrated and trying to finish up for Kentucky...

Thanks,
Dan Massey
rcjetsaok is offline  
Reply With Quote
Old 06-29-2017, 09:27 PM
  #2  
Felix Barrao
 
Join Date: May 2007
Location: Zaragoza, SPAIN
Posts: 183
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Yes, the glow driver mosfet is damaged,
Felix Barrao is offline  
Reply With Quote
Old 06-30-2017, 08:09 AM
  #3  
rcjetsaok
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
rcjetsaok's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Texas
Posts: 2,554
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by Felix Barrao View Post
Yes, the glow driver mosfet is damaged,
Thanks !! Is that component in the Powerbox/ECU or is it under the hood or internal of the turbine ?


Dan
rcjetsaok is offline  
Reply With Quote
Old 06-30-2017, 01:31 PM
  #4  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hello dan
It is inside the turbine,
Please contact Jose Melendez at rcjets12@hotmail.com
He can fix it without shipping it to Mexico
jetmon is offline  
Reply With Quote
Old 06-30-2017, 02:46 PM
  #5  
rcjetsaok
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
rcjetsaok's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Texas
Posts: 2,554
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by jetmon View Post
Hello dan
It is inside the turbine,
Please contact Jose Melendez at rcjets12@hotmail.com
He can fix it without shipping it to Mexico
Juan,

I have already talked to him, He said we could fix it at Kentucky Jets thinking it was just the ECU... There is not time to send it to him and get it back before I leave. Is it possible to make the repair at the event ?? I really appreciate your response, let me know what I need to do...

Thanks !!!,
Dan
rcjetsaok is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2017, 04:36 AM
  #6  
rcjets12
My Feedback: (21)
 
rcjets12's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Palm Bay , FL
Posts: 380
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hi Dan we can fix it at the event as we don't have time to ship to me then get back to you..
rcjets12 is offline  
Reply With Quote
Old 07-03-2017, 05:09 AM
  #7  
rcjetsaok
Thread Starter
My Feedback: (7)
 
rcjetsaok's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Texas
Posts: 2,554
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Originally Posted by rcjets12 View Post
Hi Dan we can fix it at the event as we don't have time to ship to me then get back to you..
Jose,

Awesome !! see you there !!

Dan
rcjetsaok is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service