Jet Central Turbines - Artes Jet Jet Central Turbines formerly the Artes Jet forum

ECU Low Voltage

Reply

Old 07-27-2018, 04:37 AM
  #1  
Hot Rod Todd
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Hot Rod Todd's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Robins, IA
Posts: 1,172
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default ECU Low Voltage

I have a Rabbit 90 that was updated to a V10 ECU. I was getting a low voltage warning that blocks the start after just a couple of runs. My Battery was an 8 year old 7.4 LiMn, so I thought I'd get a new 9.9V battery. I changed the setting in the Start menu to Life 9.9v.

With my battery charged, reading 10.2V on the screen prior to initiating the start, I still get the low voltage warning.

Could something be drawing down the voltage? Is the 7.4, 9.9V setting only for the Low Voltage warning, or does it affect something else?
Hot Rod Todd is offline  
Reply With Quote
Old 07-27-2018, 06:20 AM
  #2  
Mannyr
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 27
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

HI Todd,

I will pass your question to the factory, to find out what is the issue.
Can you create a short video or send me pictures in private message or email manny@aeropanda.com
That will help us to see your set up and find out faster the solution.

Thank you

Manny Rodriguez
JetCentralUSA
Mannyr is offline  
Reply With Quote
Old 07-27-2018, 06:51 AM
  #3  
Hot Rod Todd
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Hot Rod Todd's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Robins, IA
Posts: 1,172
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

I should add that my Rabbit has a propane start. As long as I have the new ECU is that an issue with 9.9V?
Hot Rod Todd is offline  
Reply With Quote
Old 07-27-2018, 07:02 AM
  #4  
jetmon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Mexico CityD.F., MEXICO
Posts: 226
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hello Todd
Changing from 7.4 to 9.9 affects mostly everything to manage the extra voltage
If you are getting the low voltage reading means the battery is not capable of holding the minimum voltage during the hihg amp. draw of the start up
check how low your battery gets during a start up
Is the 10.2 v reading from the ECU or is from annother system?
jetmon is offline  
Reply With Quote
Old 07-27-2018, 07:11 AM
  #5  
Hot Rod Todd
Thread Starter
My Feedback: (1)
 
Hot Rod Todd's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Robins, IA
Posts: 1,172
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

The voltage reading was on the ECU, but not during the start. I guess I'll watch it to see what it reads as I initiate the start. I can also place a Wattmeter in line with the battery to see what kind of current is being drawn.
I saw some older posts that indicate the ceramic igniter can draw quite a bit of current. Mine is set for 8V, which seems kind of high since they start at 5.5V in the manual?

I have a 4500 mah 9.9 Life that I would think could handle the normal current.
Hot Rod Todd is offline  
Reply With Quote
Old 07-27-2018, 06:39 PM
  #6  
Mannyr
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 27
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Hi Todd,

We are checking the video that you sent me via email.
I will get back to you via email ASAP.

Thank you

Manny
JetCentral USA
Mannyr is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service