Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 39 of 39

  1. #26

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Rees / NRW, GERMANY
    Posts
    27
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening


    ORIGINAL: frema
    the old pumps need long feulline
    new pumps dont need this
    Regards,
    Martin.
    Martin,

    even on the new pump types you can measure the pulsating flow especially near idle. As per direct contact with JetCat it's still advised to install the long fuel line to smooth out this pulsation to be on the safe side.

    Cheers,
    Ralf

  2. #27

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    sint-maartensdijk, NETHERLANDS
    Posts
    416
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    oh oke , i didnt know that, sorry
    i tryed it with very short 30 cm line
    and i was amazed that there was no pulsation
    Regards,
    Martin.

  3. #28

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Darwin, AUSTRALIA
    Posts
    682
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Ralf

    Thanks for the idea will try this weekend


    Martin

    So might be a new pump to come

    Thanks guy's

  4. #29
    BaldEagel's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Kent, UNITED KINGDOM
    Posts
    9,598
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Shouldn't the fuel pump voltage at max be somewhere about 4.5volts not the 3.4volts you are getting?

    Mike
    My Gast is Flabered.
    No matter what anyone say's 100% is the maximum you can get.
    If you see a deleted post, my Avatar say's it all.

  5. #30
    BaldEagel's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Kent, UNITED KINGDOM
    Posts
    9,598
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening


    ORIGINAL: CrocEnd


    Pump voltage is showing when flat out at 3.4 volts.
    Happy NEW YEAR
    Cheer's

    PS radio is SEKTRUM 18 channel
    Shouldn't the max voltage be 4.5volts, at least thats what I am operating at with my P20.

    Mike
    My Gast is Flabered.
    No matter what anyone say's 100% is the maximum you can get.
    If you see a deleted post, my Avatar say's it all.

  6. #31

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Darwin, AUSTRALIA
    Posts
    682
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Mike

    I Have all the english instruction's and no voltage readings to what it should be,thats why the Q
    also no other people have said anything as well as yet

    Cheer's Bob

  7. #32

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Darwin, AUSTRALIA
    Posts
    682
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Also is voltage thing a way to de rate the turbine
    May be
    I do NOT want to de rate this little donk

    Cheer's Bob

  8. #33

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Rees / NRW, GERMANY
    Posts
    27
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening


    ORIGINAL: BaldEagel

    Shouldn't the fuel pump voltage at max be somewhere about 4.5volts not the 3.4volts you are getting?

    Mike
    Gents,

    don't mix up things. You should be more concerned if the pump voltage would be higher than expected. This would mean that you have an issue on the fuel system like clogged valve, pipe, filter or a bad pump. The reason for this is that the ECU will increase the pump voltoage to reach the demanded rpm.
    If the voltage stays lower than expected it means there is no max rpm demand from the ECU. If this happens and your tx settings are still ok, you really should perform the recalibration which I mentioned before. I can't explain why you have to do from time to time but it reactivated a lot of engines with a power / rpm loss issue before.

    Cheers,
    Ralf

  9. #34
    BaldEagel's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Kent, UNITED KINGDOM
    Posts
    9,598
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Ralf

    Have not mixed anything up, in the GSU you can restrict or increase the max voltage the demand from the turbine is up to that limit as far as I know, all three of my JetCats have never needed recalibrating in the way you mention, others have, but not the JetCats.

    Mike
    My Gast is Flabered.
    No matter what anyone say's 100% is the maximum you can get.
    If you see a deleted post, my Avatar say's it all.

  10. #35

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    sint-maartensdijk, NETHERLANDS
    Posts
    416
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Try your engine mike , i am curios

  11. #36
    BaldEagel's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Kent, UNITED KINGDOM
    Posts
    9,598
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    frema

    Have not tried it out yet, perhaps this week-end will see it run, will let you know how it goes, I have thrust details from it prior to sending it to you, so will be interesting to see the improvement.

    Mike
    My Gast is Flabered.
    No matter what anyone say's 100% is the maximum you can get.
    If you see a deleted post, my Avatar say's it all.

  12. #37

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Darwin, AUSTRALIA
    Posts
    682
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    AND I have cal.' after cal., NO diff.,
    My ecu is set to max as the instructions say as now I suspect the ECU then.

    Moonlight24 we still don't have a max voltage out put at max RPM on the P20X for the pump

    Old mate BaldEagel might be right at 4.5 volts

    Lets see

    Croc

  13. #38

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Rees / NRW, GERMANY
    Posts
    27
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening


    ORIGINAL: CrocEnd

    AND I have cal.' after cal., NO diff.,
    My ecu is set to max as the instructions say as now I suspect the ECU then.

    Moonlight24 we still don't have a max voltage out put at max RPM on the P20X for the pump

    Old mate BaldEagel might be right at 4.5 volts

    Lets see

    Croc
    That's really strange. Still presuming that your ecu / transmitter calibration is ok and gives 100%
    Can you send me a datalog from the last run after calibration and maybe a printout of the settings ? Will have a look and compare with the data of the 2 engines I have.

    Cheers,
    Ralf

  14. #39
    Moderator
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Belton , MO
    Posts
    3,072
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: P20 strange happening

    Ever get to the bottom of this???
    AMA #70046 Jet Junkie!

    Without Gravity, Your Lockout Jet becomes Space Junk.


Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 11:17 AM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.