Register

If this is your first visit, please click the Sign Up now button to begin the process of creating your account so you can begin posting on our forums! The Sign Up process will only take up about a minute of two of your time.

Results 1 to 22 of 22

  1. #1

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Goodlettsville, TN
    Posts
    337
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    Can't learn Rc

    My New P-70 won't learn rc. It goes to release to learn rc then says move throttle to idle and green light flashes real fast. Can go no further. Any suggestions?

    Shepp

  2. #2

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    sint-maartensdijk, NETHERLANDS
    Posts
    416
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    thats not right
    it say move trottle trim first
    you missed a step
    try agian

  3. #3

    Join Date
    May 2003
    Location
    rochester, MN
    Posts
    2,263
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Are both the trim and throttle stick at their lowest points?

  4. #4

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    sint-maartensdijk, NETHERLANDS
    Posts
    416
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    yes when you start yes
    and then go step by step
    first its the trim
    and then its the throtle stick
    i hope you can do something with my info
    Regards,
    Martin.

  5. #5
    Greg Wright's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Naperville, IL
    Posts
    1,404
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Use the instruction manual it will take you thru the set-up procedure step by step.
    Greg Wright
    Team Horizon

  6. #6

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Goodlettsville, TN
    Posts
    337
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    according to book, first screen says set throttle to minimum, so I don't think I have missed a step. The trottle and trim are at their lowest setting travels set to 75%. The ecu does not recognize the throttle position and I get a rapidily flashing green light and can go no further. This is not my first Jet Cat I have several others and have never had a problem.
    Shepp

  7. #7
    Greg Wright's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Naperville, IL
    Posts
    1,404
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    What brand of radio are you using.
    Greg Wright
    Team Horizon

  8. #8
    mr_matt's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Oak Park, CA,
    Posts
    9,238

    RE: Can't learn Rc

    I would increase the ATV a bit at a time to see if it takes, maybe on this radio 75% is not enough travel on the low end. You can worry about failsafe after you get it to learn RC.
    Matt

  9. #9
    Greg Wright's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Naperville, IL
    Posts
    1,404
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    I'm thinking that if it is 2.4 Ghz then you might reduce the ATV to 50% on both sides as that is where you have to set JR or Spektrum radios to do the learn RC settings.
    Greg Wright
    Team Horizon

  10. #10

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Goodlettsville, TN
    Posts
    337
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Thanks guys for your help. I tried everything you suggested, then called Bob lol. The problem is, I am not getting any signal from the reciever. He suggested I try a servo to make sure the reciever/transmitter is working correctly, checked all my connections and now He is pretty sure I have a defective ECU and I am returning it to him. What great guy. On the few issues I have had, Jet Cat has always given great customer service.
    thanks again for your help.

    Shepp

  11. #11

    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Lawrence, KS
    Posts
    201
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Did you bind the Rx at 150% throttle travel volume?

  12. #12
    chopper52's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Michigan
    Posts
    111
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    150% is just plain not right!!!!!
    Boomer Intro KingTech - 100
    Boomer Sprint JetCat P-100rx
    28% 232 Cap 45cc
    Hitec
    TrueTurn
    JR

  13. #13

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Enterprise, AL
    Posts
    5,942
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc


    ORIGINAL: chopper52

    150% is just plain not right!!!!!
    yes it is, you bind for failsafe with 150%, reduce to 75% and learn RC works perfect.
    Morgan Fuels / JetCat / KingTech

  14. #14

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Clermont, FL
    Posts
    135
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Got a Titan that's recently back from JC doing the same exact thing. Also have a p-160sx and 0 problems doing learn rc on it. But the Titan won't scroll past set throttle to min. Ecu is vs 6.0

  15. #15

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Enterprise, AL
    Posts
    5,942
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Does the value on the GSU change if you move the throttle stick?
    Morgan Fuels / JetCat / KingTech

  16. #16

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Clermont, FL
    Posts
    135
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc


    ORIGINAL: KC36330

    Does the value on the GSU change if you move the throttle stick?
    Yes it does.

  17. #17

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Enterprise, AL
    Posts
    5,942
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    See if you can do the Learn RC with the button on the IO board.
    Morgan Fuels / JetCat / KingTech

  18. #18

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Central Midwest
    Posts
    1,277
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Stupid thing I did when I switched to futaba, is taht the throttle channel needs to be reversed. Long shot but thought I would throw it out there.

  19. #19
    chopper52's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Michigan
    Posts
    111
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    Well you can bind at 150% I have never ever bind at that,,,,100 to 100%........Then 50 to 50%.... Turbines are all JetCats,,,,,,Never a problem..... Must be a Futaba radio.....
    Boomer Intro KingTech - 100
    Boomer Sprint JetCat P-100rx
    28% 232 Cap 45cc
    Hitec
    TrueTurn
    JR

  20. #20

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Enterprise, AL
    Posts
    5,942
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc


    ORIGINAL: chopper52

    Well you can bind at 150% I have never ever bind at that,,,,100 to 100%........Then 50 to 50%.... Turbines are all JetCats,,,,,,Never a problem..... Must be a Futaba radio.....

    Binding at 150% and doing the Learn RC at 75% gives higher resolution then the 100/50.
    Morgan Fuels / JetCat / KingTech

  21. #21
    chopper52's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Michigan
    Posts
    111
    Gallery
    My Gallery
    Models
    My Models
    Ratings
    My Feedback

    RE: Can't learn Rc

    To KC
    Well the Jetcat book better be changed then because Thats NOT what the book says,,,,,And Bob at JetCat says;100% to 100% then 50% to 50%....................It depends on what radio you have.....And If your a Rep for them,,,,CALL your boss( Bob) OH by the way 5 years ago it said,150% then 75% ( only futaba ) but not any more.......


    JetCat-P-70,P-100....
    Boomer Intro KingTech - 100
    Boomer Sprint JetCat P-100rx
    28% 232 Cap 45cc
    Hitec
    TrueTurn
    JR

  22. #22
    Thud_Driver's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Victorville, CA,
    Posts
    1,492

    RE: Can't learn Rc



    I'm with KC on the bind/set failsafe @ -150% but I always use -100% to +100% after that.  Works fine on every radio I've tried and for thousands of runs.



    The manual is the result, over the years, of people having trouble getting the failsafe set right, mostly, probably, because folks didn't change the low throttle end point before binding and then found they had to change the range after.  Many newer radios allow you to set the throttle failsafe point in the Tx so you can set it once and forget it.





Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -6. The time now is 09:23 PM.

SEO by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.