JetCat Turbine Direct Support Ask your JetCat questions here for the experts that know them. MrMatt and Bob Wilcox will field your inquiries.

120SE Issue

Reply
Old 03-13-2008, 07:41 AM
  #1
stevo_m
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norfolk, UNITED KINGDOM
Posts: 61
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default 120SE Issue

I've had my SE from new, it's got 8hrs runtime and is flown in a Boomerang XL.

The other week I felt it was down on power, so I landed and checked the fuel system over, couldn't find a fault.

Got home and stripped the engine out to find 3 fins from the compresser missing. The turbine has had a FOD guard all it's life and flies off clean flat tarmac here in the UK. I assumed that FOD must have got in somewhere.

As a loyal Jetcat customer I sent the turbine off to Germany for repairs. To give Jetcat credit they have turned it around and done the upmost to get it returned to me quickly so I can fly in the UK show circuit. I have paid in full for the repairs.

However...............

Upon stripping the motor down I noticed that there was a dent in the FOD screen, not from the assumed side but from inside out as if something came out from the engine.

I have now been informed that there may have been issues with the diffuser breaking up on SE versions at around 8hrs (this is word of mouth and not confirmed.)

Can anyone shed some light on this, i have paid for this repair when perhaps it should have been under warranty.

Obviously this has left a very sour taste in my mouth with regard to Jetcat, apart from their service which was excellent.

Hopefully someone can shed some light on this situation.

Cheers

Steve

stevo_m is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2008, 02:02 PM
  #2
stevo_m
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norfolk, UNITED KINGDOM
Posts: 61
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

That's 3 PM's i've got so far.

Anyone wish to go public??

I think I need to have a quiet chat with Jetcat Germany.

Steve
stevo_m is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2008, 03:52 PM
  #3
Carsten Groen
 
Carsten Groen's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Denmark
Posts: 1,628
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Steve,
I'm very interested in whats going on, I have 2 new P160SE and a P60SE coming tomorrow, would really like to know if there is anything to this ?

Regards,
Carsten
Carsten Groen is online now  
Reply With Quote
Old 03-13-2008, 07:10 PM
  #4
Bob.R
 
Bob.R's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canyon Lake, TX
Posts: 787
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

.
Bob.R is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 02:35 AM
  #5
extra 300
 
Join Date: Jan 2004
Location: BeirutBeirut, LEBANON
Posts: 1,078
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Very much concerned about this issue also as i have recently bought a P-120SE and a Titan SE and they are both still in the box.
Hope to hear some good news soon.

Regards.
extra 300 is online now  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 07:05 AM
  #6
KC36330
 
Join Date: Apr 2006
Location: Enterprise, AL
Posts: 5,952
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue


Quote:
ORIGINAL: Bob R2

...........I was not running a fod screen - however, the air intake is above the wing and well protected
it never ceases to amaze me how you can spend 3 grand on a turbine and neglect to put a $30 FOD screen on it. it doesn't matter where the intakes are there are countless ways for FOD to get in the intake, a servo screw can back out.............. then the $30 you saved by NOT buying a FOD screen don't even cover the postage for the turbine to be sent in for repairs.
KC36330 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 07:42 AM
  #7
josecilurzo
 
josecilurzo's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: SAO JOSE DO RIO PRETO-SP, BRAZIL
Posts: 769
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

We have 3 JETCATs ( P-120SE NEW, 2 P-70 ), well, where this jetcat? I believe that something would have to speak to us.
Our P-70 is fine and perfect in functioning, run absolutely ok, and the assistance of MR MATT is very quick and enlightening, BUT, I`m worried about that, I hope a feedback from JETCAT GERMANY OR USA.

JOSE [sm=75_75.gif]
josecilurzo is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 08:10 AM
  #8
Bob.R
 
Bob.R's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canyon Lake, TX
Posts: 787
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

.
Bob.R is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 11:08 AM
  #9
KC36330
 
Join Date: Apr 2006
Location: Enterprise, AL
Posts: 5,952
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

shall i enlighten you even further with the fact that YOU are the one with a FOD'd turbine on its way in for repairs???
KC36330 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 11:35 AM
  #10
stevo_m
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norfolk, UNITED KINGDOM
Posts: 61
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Cheers for the posts so far guys.

I sent an e-mail to Jetcat Germany last night and this has been sent to Max in Germany to comment further on the situation.

Cheers bob r2, sounds similar to mine although I did have a FOD screen which meant the blade couldn't escape and probably got ingested back into the turbine.

I've request a full report as to the fault and what has been changed.

I'm sure Jetcat will take a serious look at the situation.

I'll report back after the w/end as Max is at a show in Germany this w/end.

Steve
stevo_m is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 11:55 AM
  #11
Snoblobber
 
Join Date: Aug 2002
Location: yesville, CT
Posts: 10
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

.
Snoblobber is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 12:26 PM
  #12
josecilurzo
 
josecilurzo's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: SAO JOSE DO RIO PRETO-SP, BRAZIL
Posts: 769
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Ok KC,

I`m stay with you, I speak since 2002 that to use the FOD he is vital for a turbine, and looks at the cost the FOD!!!!

jose[8D]
josecilurzo is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 12:34 PM
  #13
josecilurzo
 
josecilurzo's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: SAO JOSE DO RIO PRETO-SP, BRAZIL
Posts: 769
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Hi Steve,

when the JETCAT to report you, please inform to us what happened.

I hope that everything finishes well.

regards

jose [8D]
josecilurzo is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 12:41 PM
  #14
KC36330
 
Join Date: Apr 2006
Location: Enterprise, AL
Posts: 5,952
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Quote:
ORIGINAL: Snoblobber


Kc you just dumb-thumbed your p-70 into the ground.
It amazes me, you can post over 2000 times in less than two years.
Your just another poser

oh great slobber of knobs do you need a FOD screen for your mouth??
KC36330 is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 01:05 PM
  #15
Bob.R
 
Bob.R's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canyon Lake, TX
Posts: 787
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

.
Bob.R is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 02:47 PM
  #16
DelGatoGrande
 
DelGatoGrande's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ATHENS, , GREECE
Posts: 2,841
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue





i run p120se 's!
no promblems.please keep an upper class to our forum resist to insult and let jetcat get back to us!

if you are new you must learn that jetcat is one of the top if not the top on turbines.

Bob R2 what you did is not nice.

you should clear this with manufactor first and then go on public.this way rest jet guys will take you more seriusly.

take care
DelGatoGrande is online now  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 03:17 PM
  #17
Bob.R
 
Bob.R's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Canyon Lake, TX
Posts: 787
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

I have been running JetCats for a couple of years. I agree that they are one of the top turbines, and it was not my intent to insult them. However, Steve had an incident that was similar to what I experienced, he asked for comments from other owners, so I responded.

I have deleted my previous posts as I do not wish to further disrupt the JetCat forum.

Regards,
Bob
Bob.R is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 04:09 PM
  #18
stevo_m
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norfolk, UNITED KINGDOM
Posts: 61
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Back to the topic.

Thanks for the PM bob.

I hope this is not seen as a dug at Jetcat, all I wanted was some feedback if other have had this problem. As I said I'm happy with the Jetcat service I have had. It's just this underlying feeling that I didn't cause this turbine to breakup.

I've happily paid for the repair........but should I of.

At the end of the day I'm glad it's repaired and it'll be on it's way back to me on Monday.

However I still have that slight itch in the back of my neck giving me doubt it was my fault.

I hope this clarifies the situation.

Steve
stevo_m is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 04:16 PM
  #19
DelGatoGrande
 
DelGatoGrande's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: ATHENS, , GREECE
Posts: 2,841
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Bob dont get me whrong/im sorry if i got "angry"//i always read all feedbacks and like them!

like me you also i guess have pay lots of money for our crazy hobby.. corect?[8D]

so please dont delete your posts.its not good friend.

all i ask is to just take it easy and come at mr.matt place when he will get back here and find a threat with 20 replies and out of control maybe!

i think jetcat will never let no one down///take care my kind of people


DelGatoGrande is online now  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 06:15 PM
  #20
Snoblobber
 
Join Date: Aug 2002
Location: yesville, CT
Posts: 10
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue


Quote:



I have deleted my previous posts as I do not wish to further disrupt the JetCat forum.

Snoblobber is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2008, 07:42 PM
  #21
mr_matt
 
mr_matt's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Oak Park, CA,
Posts: 10,053
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Hello,

Sorry about your troubles. I am glad you are in contact with Max, you are now talking to one of the top guys in engineering at JetCat directly, I am sure he will be able to help you with all of the info you need.

Regards,
mr_matt is offline  
Reply With Quote
Old 03-20-2008, 02:30 PM
  #22
stevo_m
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norfolk, UNITED KINGDOM
Posts: 61
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default RE: 120SE Issue

Issue resolved with a new turbine at very little cost, built up to the latest SE spec.

Steve
stevo_m is offline  
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -8. The time now is 11:20 PM.