JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

dx6 black updates all went well but wont bind

Reply

Old 02-22-2016, 12:55 PM
  #1  
zuesifur
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 12
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default dx6 black updates all went well but wont bind

i did all the updates as listed in my update file .all seemed ok until would not bind to any of my planes. anybody had this issue.
zuesifur is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 04:17 PM
  #2  
Aerocal
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sanger, CA
Posts: 427
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Was it working before you did updates? Are you in EU region? Are the orange bars on the front of Tx illuminated?
Aerocal is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 05:40 PM
  #3  
zuesifur
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 12
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

yes it was working before updates installed
zuesifur is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 05:49 PM
  #4  
zuesifur
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 12
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

yes this unit worked fine before updates . the lite comes on at startup then turns off. i live in canada
zuesifur is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 10:10 PM
  #5  
Aerocal
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sanger, CA
Posts: 427
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Ok.Not in EU. The update didnt change the Bind data. So the model you had before the update should still be bound. I think your saying that now it wont Connect. Binding is done once to get a Rx linked to the Tx and model memory position. Then it Connects.
All other powerups after that are Connections.

Without initiating an actual Bind and you just turn the Tx on normally the orange led and bars on the front will blink a time or 2 but should then come on solid in a few seconds. If the orange bars dont come on it means the RF is not active. If this is the case it must be returned for service.

If the orange bars are lit up but the Rx is refusing to Connect you can try to Bind again.
Aerocal is offline  
Reply With Quote
Old 02-23-2016, 04:31 AM
  #6  
zuesifur
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 12
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

what if tried updates again. how could doing updates turn my rf off.
zuesifur is offline  
Reply With Quote
Old 02-23-2016, 08:18 AM
  #7  
zuesifur
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 12
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

as i said i would retry updates, went to spektrums instructions and formatted on their link they like using a sandisk 4 gig . reloaded both updates again and now all is fine.don't have to send for service.
zuesifur is offline  
Reply With Quote
Old 02-23-2016, 10:17 PM
  #8  
Aerocal
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sanger, CA
Posts: 427
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Awesome. Glad to hear you got it going.
Aerocal is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service