JR Radio & Spektrum Radios Discuss all your JR and Spektrum gear.

New Dx6 question

Reply

Old 02-22-2016, 04:14 PM
  #1  
Cbfn1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 40
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default New Dx6 question

I recently purchased this radio and I am very happy with it.
Does this radio have built in telemetry for receiver voltage or do I need to purchase
a telemetry unit?
I have a couple of friends with the Hitec 9and 9x and this feature is built into the radio
and optima receiver.
Cbfn1 is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 04:20 PM
  #2  
Aerocal
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sanger, CA
Posts: 427
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

The as3x Rxs(636,6335,7350,9350) have basic telemetry built in. With all other Rxs you must attach a Telemetry module (TM).
Aerocal is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 04:27 PM
  #3  
Cbfn1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 40
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Thanks for the reply.Im using 6210's guess I'll need a tm.
I fly nitro and after 4 or 5 flights I worry about the battery voltage and recharge.
Im using a 2000 5cell Nimh.
Cbfn1 is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 05:26 PM
  #4  
AndyKunz
 
Join Date: Jun 2005
Location: White Heath, IL
Posts: 2,756
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

AR6210 is a very popular product of counterfeiters. Be careful where you buy - ebay is full of scammers.

Andy
AndyKunz is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 07:07 PM
  #5  
Cbfn1
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 40
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Good advice.I buy mine at at local hobby shop or online at reputable dealer only.
Cbfn1 is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2016, 10:15 PM
  #6  
Aerocal
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sanger, CA
Posts: 427
Gallery
My Gallery
Models
My Models
Ratings
My Feedback
Default

Yes you need a TM with that Rx. IMO a worthwhile investment. It not only will tell you the charge state of your battery but will warn you of a problem in wiring,switch or even a servo going bad. Anything that may cause the voltage to drop at the Rx bus where its needed to prevent a brownout/reboot.
It also comes with a temp sensor. Once you figure out how to mount it on your engine you will find you can safely run a little leaner while monitoring temp with an alarm without worrying about it getting smoking hot inflight with no warning.

Last edited by Aerocal; 02-22-2016 at 10:19 PM.
Aerocal is offline  
Reply With Quote

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service